500 darab Csaba szelet talált gazdára a megyeszékhely névnapi programján

2023. július 8. 18:00 | Papp Ádám Sándor

Péntek este és szombaton egész nap széleskörű programkínálat várta a Szent István térre kilátogató érdeklődőket. A megyeszékhely névnapjának "ünnepségén" az önkormányzat 500 darab Csaba szeletet osztott ki a résztvevőknek, valamint a Csabai Kolbászklub 35 kilogramm sültkolbászból adott ízelítőt.

Nagy érdeklődés övezte szombaton a Csaba napi programokat. A Békés Megyei Népművészeti Egyesület kézműves bemutatókkal és különböző játékokkal készült a fiataloknak, azonban Jimmy bohóc műsora is vonzotta a legfiatalabbakat. A Békés Megyei Könyvtár különböző társasjátékokkal, valamint kvízzel várta az érdeklődőket. Az intézmény igazgatója elmondta: fontosnak tartják, hogy a könyvtáron kívül is bemutassák szolgáltatásaikat.

– A nyári időszakban népszerű a lapozgató, könyvcserélési lehetőség. A mai programon a mi standunknál lehetőség van könyveket cserélni, illetve belelapozgatni a könyvekbe. Ezen túl társasjátékkal készültünk a fiataloknak, valamint van egy nyereményjátékunk, melynek helyes megfejtői között páros belépőket sorsolunk ki a jövőhéten kezdődő U17-es leány röplabda Európa-bajnokságra – fogalmazott Juhász Zoltán.

– A békéscsabai városvezetés 2015-ben indította útjára a Csaba napi programokat – ismertette Nagy Ferenc alpolgármester. Hozzátette: az eseményen a hagyományokat folytatva az önkormányzat a lakosság nagy örömére 500 darab Csaba szeletet osztott ki.

– Kiváló Csaba szeleteket kaptunk a gyerekkoromban, a '70-es években. Azt kell mondanom, hogy azóta is nagyszerű sütemény a Csaba szelet. A csokis édességet a gyerekek többsége szereti, de ez elmondható szinte minden helyi lakosról. Ezúttal rekordidő született, mindössze 10 perc leforgása alatt elfogyott az önkormányzat által kiosztott 500 szelet – mondta az alpolgármester.

A város főterén továbbá az idei évben megalapításának 25. évfordulóját ünneplő Csabai Kolbászklub rendezett sültkolbász kóstolást, ahol az érdeklődők megízlelhették az igazi, csabai hungarikumot.

– A kolbász kóstoltatást, mint csabai hagyományt őrizzük, ápoljuk, illetve visszük tovább országon belül és kívül is. Éves szinten 25-30 különböző rendezvényen veszünk részt, ahol Békéscsabát, a térség gasztronómiáját, illetve a csabai kolbászt mutatjuk be – hangsúlyozta dr. Borka Sándor, a Csabai Kolbászklub vezetőségi tagja.

A szervezők továbbá a fiatalok számára ugrálóvárral, arcfestéssel, lufihajtogatással és vattacukorral készültek. Az eseményt az esti órákban két koncert zárja.

Galéria

További programok »

Itthon

FEL