Közel 580 kiszáradt fát vágnak ki Békéscsabán

2023. augusztus 10. 15:42 | Papp Ádám Sándor

Augusztus elején kezdődött el Békéscsabán a kiszáradt fák kivágása. Az előző évek kevés csapadéka és magas hőmérséklete miatt az önkormányzat 30 millió forint értékben mintegy 580 fa kivágását rendelte meg.

A szakemberek a Veres Péter utcai park környékén közel 60 kiszáradt fát vágnak ki. Az önkormányzat idén nyáron végezte el azt a felmérést, melynek eredményeképpen kiderült, hogy mintegy 580 fa eltávolítása szükséges a város több területén.

– A klimatikus viszonyok, a légköri forróság és a csapadékhiány, amely jellemezte az elmúlt éveket, nagyon megviselte a város faállományát. Emiatt számos helyen száradtak ki fák, és sorban jöttek a megkeresések a képviselőkhöz, a város vezetéséhez arról, hogy kezeljük ezt a helyzetet – fogalmazott Opauszki Zoltán tanácsnok.

Csiaki Tamás, a városüzemeltetési osztály vezetője arról beszélt, hogy az önkormányzat 30 millió forintot különített el a fák kivágására.

– Az 5cm-nél nagyobb ágakat, törzsrészeket a vállalkozónak egy önkormányzati telephelyre kell beszállítania. Ezeket az ősz és a tél folyamán szociálisan rászorulóknak adják majd. A gallyakat, illetve az 5cm-nél kisebb ágakat a vállalkozó ledarálja, és ezt az aprítékok is felhasználjuk – hangsúlyozta. 

Az osztályvezető hozzátette: a fák eltávolítását követően a városi főkertész felméri, hogy hol és milyen fajokkal lehet pótolni a kivágott növényzetet. 

Galéria

További programok »

FEL