Német filozófus tartott előadást Békéscsabán

2023. június 16. 16:12 | Papp Ádám Sándor

Német filozófus, újságíró és egyben könyvszerző tartott előadást csütörtökön délután a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képzési központjában. Alexander Grau a woke kapitalizmusról és annak negatív hatásairól beszélt az érdeklődőknek.

A Magyar-Német Intézet által szervezett program célja az volt, hogy a Békés vármegyében élő nemzetiség tisztában legyen az anyaországban zajló történésekkel. Alexander Grau német filozófus a kapitalizmus és a woke mozgalom közös gyökereiről beszélt az érdeklődőknek. Elmondta: a mozgalom egyre nagyobb nyomást gyakorol a politikára, amely a cégekre és a társadalomra egyaránt kihatással van.

– Egyre gyakoribb, hogy nagyobb bankok nyomást gyakorolnak a cégekre, csak akkor adnak hitelt, ha egy ideológia mentén gyártják termékeiket. Ez nagy probléma, ugyanis a cégeknek nem egy adott politikai gondolkodásmódot kell közvetíteniük, de úgy tűnik, hogy nincs más lehetőségük, különben ellehetetlenítik őket – emelte ki.

A német filozófus hozzátette: a kisebbségi mozgalom egyre agresszívabban lép fel a politikában, amely a bankok és a cégek működésében, valamint a társadalomban is változást követel.

További programok »

Itthon

FEL