Szülők akadémiája: A digitális világról tartottak előadást a csabai MCC-ben

2024. január 10. 16:27 | Vincze Attila

A digitális világ veszélyeiről és lehetőségeiről tartott előadást kedden Fegyverneki Gergő digitálispedagógia-szakértő a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képzési központjában. Az esemény az intézmény Szülők akadémiája elnevezésű rendezvénysorozatának hatodik állomása volt.

Egyensúlyban az offline-online libikókán - a családi béke visszaszerzésének módszerei: ezzel a címmel tartotta meg előadását Fegyverneki Gergő digitálispedagógia-szakértő a Mathias Corvinus Collegium csabai képzési központjában. Prezentációjában olyan kérdésekre kereste az érdeklődő szülőkkel együtt a választ, mint például miképpen lehet megteremteni az egyensúlyt az egészséges internet-használatot illetően vagy milyen veszélyek leselkednek az online térben a felnőttekre és a gyerekekre.

– A digitális világgal kapcsolatban a szülők többségének nem nagyon van úgynevezett digitális szülői stratégiája. Ez azért is nagy kihívás, mert egyre fiatalabb korban, akár 6-7 évesen kapnak a gyerekek saját okoseszközt korlátlan internettel, azonban sok szülő a mai napig nem ismeri a szűrőszoftvereket. Emellett ott vannak az olyan jelenségek, mint a grooming, szexting, a felnőtt tartalmak, amelyektől meg kellene védeni a gyerekeket – fogalmazott.

A keddi előadás az MCC Szülők akadémiája rendezvénysorozatának hatodik állomása volt - hangsúlyozta az intézmény békéscsabai képviselet-vezetője. Mittag Mónika kiemelte: mivel nagyon sok tehetséges diák jár hozzájuk, ezért fontosnak tartják, hogy az ő szüleiknek is segítsenek. Mint mondta, a 21. századi családokban az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan lehet jól együtt élni a digitális eszközökkel. 

 

 

– Mindannyian tanácstalanok vagyunk ebben a kérdésben, ugyanis szinte napi szinten jönnek újabbnál újabb kérdések és problémák mind a gyerekek teljesítményével, mind azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyi információt engedünk be a családi életbe, így ezekkel az előadásokkal a szülőket szeretnénk támogatni és segíteni – részletezte.

A Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képzési központjában még ezen a héten könyvbemutatóra is várják az érdeklődőket, akik Orbán Balázs: Huszárvágás című kötetét ismerhetik meg január 11-én, csütörtökön 10 órától.

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL