Rögös a sportszülők útja – Sportpszichológus tartott előadást Békéscsabán

2023. szeptember 28. 16:00 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Nem lép könnyű útra az, aki időt, energiát és anyagi javakat nem sajnálva támogatja gyermekét a sport világának rögös útján. A szülők az első sorból kísérik végig lépésről lépésre a fiatalok fejlődését és ismerik meg ezt az univerzumot. Fülöp Ákos sportpszichológus többek között ezekről a kihívásokról és nehézségekről tartott előadást a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képzési központjában.

Az MCC Szülők akadémiája elnevezésű rendezvénysorozatának szerdai állomásán a sportpszichológus segítségével igyekezett útmutatást adni az érintetteknek abban, hogy hogyan lehet jó élmény az egész család számára sportolónak és sportszülőnek lenni.

Mathias Corvinus Collegiumban mi főleg gyerekekkel foglalkozunk két korosztályban, de nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy a szülőket és a pedagógusokat is támogassuk, ezért minden évben szervezünk egy Szülők akadémiája programot és pedagógus konferenciát. A mostani is egy ilyen esemény volt Fülöp Ákos sportpszichológus részvételével. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy minden téren, ahol egy gyermek tehetséges, kapjanak a szülők támogatást, a sport is egy ilyen terület – mondta el Mittág Mónika, a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletvezetője.

Az előadás központi gondolatait a szakember foglalta össze kérdésünkre.

– A sportoló gyermek egy átlagos társához képest több szerepben mérettetik meg nap mint nap. Az iskola-edzés-otthon háromszögében kell megfelelnie a különböző elvárások és értékek kielégítése mentén. Nem szabad elfelejteni a piramisunknak az alját, mert ha nincs egy alap, amire ráhúzzuk azt, hogy fejlesszük a gyereket és itt az alap a jóllét, az hogy jól érzi magát, hogy mentálisan-fizikálisan egészséges, akkor arra nehéz építeni egy élsport karriert – emelte ki Fülöp Ákos, a MCC-Mindset Pszichológia Iskola Sport és Teljesítmény Műhelyének vezetője. A sportpszichológus hozzátette: addig van értelme sportolni, főként utánpótlás szinten, amíg a mozgás és az edzés örömet okoz.

További programok »

FEL