Kosárlabda: Táborral kezdik a felkészülést a csabai utánpótlás csapatok

2023. augusztus 16. 17:28 | Papp Ádám Sándor

Hétfőtől péntekig idén nyáron második alkalommal rendez tábort a Békéscsabai Kosárlabda Klub. Gura Norbert utánpótlás edző elmondta: az egyhetes programmal kezdődik el a felkészülési időszak az egyesület korosztályos csapatai számára.

Július első hetében rendezte meg nyári táborának első turnusát a Békéscsabai Kosárlabda Klub a Lencsési Általános Iskolában. Az előző programon közel 40 fő vett részt, a klub ezen a héten hasonló létszámmal szervezi meg programját. A fiatalok közül többen elmondták, hogy minden évben jelentkeznek a táborba.

– Mióta 2018-ban elkezdtem kosarazni, azóta minden táborban jelen vagyok. Azért járok ide, mert jó a hangulat, szeretek kosarazni és nagyon jól érzem magam – mondta Botta-Dukát Károly.

A tábor szervezője kiemelte: az augusztusi táborral kezdődik el a felkészülés a korosztályos csapatok számára a következő szezonra, ekkor már több fizikális és technikai edzés vár a fiatalokra.

– Három edzés van naponta. Reggel futással kezdünk, majd erősítés és labdás, ügyességfejlesztő edzés következik. Délutánonként van még egy másfél-két órás labdás edzés. A programba igyekszünk beiktatni strandolást, két alkalommal megyünk majd ki az Árpád fürdőbe lelazítani a fáradt izmokat – ismertette Gura Norbert.

A Békéscsabai Kosárlabda Klub párhuzamosan egy másik tábort is szervez a Jankay Tibor általános iskolában, azt az egyesület fiatalabb játékosai számára rendezik meg.

Galéria

További programok »

FEL