Kosárlabda tábort rendeztek az elmúlt héten Békéscsabán

2023. július 14. 06:13 | Papp Ádám Sándor

Nyári tábort szervezett az előző héten a Békéscsabai Kosárlabda Klub. A Lencsési Általános Iskolában életre hívott program célja, a közösségépítés valamint az, hogy az egyesület utánpótláskorú játékosai a nyári időszakban is fejlődjenek.

40 fővel zajlott a Békéscsabai Kosárlabda Klub nyári táborának első turnusa az előző héten a Lencsési Általános Iskolában. A legfiatalabb kosárlabdázó 10, míg a legidősebb résztvevő 16 éves volt. A gyerekek a napi két edzés mellett dobó-, és ügyességi versenyeken is részt vettek.

– Egy éve kosarazom, számomra ez a sport a megnyugtató és ebben élem ki magam. Amikor játszom, akkor a pályán minden gondom elszáll – fogalmazott Bohus Dominik János.

Gura Norbert táborvezető arról beszélt, hogy évről-évre egyre több fiatal jelentkezik a klub által szervezett nyári táborba.

– Több éves hagyománya van a napközis táboroknak a klub kötelékein belül. Elsősorban a közösségépítésre, a szabadidő eltöltésre, a jó hangulatban eltöltött órákra fektetjük a hangsúlyt, de azért megjelenik a szakma is. Két alkalommal edzünk egy nap, ezek labdás és játékos foglalkozások. Hogyha úgy alakul az időjárás, akkor kimegyünk a városi strandra és ott töltjük el a délutánokat – fogalmazott a szakember.

A Békéscsabai Kosárlabda Klub augusztusban még két alkalommal szervezi meg nyári táborát a Jankay, illetve a Lencsési Általános Iskolában.

További programok »

FEL