Kosárlabda: A feljutás a cél az új idényben Békéscsabán

2020. augusztus 22. 07:23 | Papp Ádám Sándor

A hét elején átalakított kerettel kezdte meg a felkészülést a Békéscsabai Kosárlabda Klub felnőtt együttese. A csabai kosarasok vezetőedzője elmondta, hogy a tavaly félbeszakadt szezonban jól teljesített a csapat és szeretnének hasonló eredménnyel zárni a következő idényben is.

A Békéscsabai KK február 29-én játszotta az utolsó tétmérkőzését az NB II-ben. Akkor a hazaiak a Mezőberényt győzték le 108-69-re és második helyen álltak a tabellán. Az együttes azóta - egy külföldi tornát leszámítva - nem lépett pályára a koronavírus miatt, pedig jó formában várhatta volna a folytatást.

– Nagyon sajnáltuk, hogy idő előtt véget ért a szezon, mert rendkívül jó keret jött össze Békéscsabán. Főként fiatal, csabai kosarasokból álló keret. Célunk volt a feljutás, illetve annak igazán a közelébe kerülni, úgyhogy ezt keresztbe húzta a vírushelyzet – mondta Gura Norbert, a Békéscsabai KK csapatkapitánya.

A Magyar Kosárlabda Szövetség felfüggesztette a hazai bajnokságokat, így nem osztottak helyezéseket, nem voltak kieső és feljutó csapatok sem. Így a Békéscsabai Kosárlabda Klub a következő szezont is az NB II-ben kezdi meg és nem titkolt céljuk, hogy az első három hely valamelyikét megszerezzék és kivívják a feljutást az NB I/B-be.

– A Szolnok lesz nagyon erős, hiszen ott a komplett U20-as csapatával és egy-két rutinos, idősebb játékossal kiegészülve vág neki az NBII-nek. Ők abszolút NBI/B szintű gárdának számítanak. Mellettük lesz a Nyíregyháza, akik tavaly is nagy riválisok voltak számunkra és a Debreceni Campus csapata, ahol csak NBI-es játékosok játszanak, de ők már talán egy picit kifele mennek, hobbira veszik ezt az egészet. Összegében úgy gondolom, hogy az első három helyért fogunk harcolni és nagyon remélem, hogy inkább az első kettőért – ismertette Jancsika Árpád vezetőedző.

A vezetőedző hozzátette, hogy a bajnoki rajt a legkedvezőbb esetben a szeptember 20-ai hétvégére esik majd. Jancsika Árpád kiemelte, hogy 7 edzőmérkőzést szerveztek eddig, többek között NB I-es csapatok ellen is. A Békéscsabai KK továbbá a békési kosárlabda klub által szervezett Viharsarok Kupán is tesztel majd, ahol a Tiszaújváros és a Szent Pál Akadémia csapatával is meccselhetnek majd.

 

FEL