Kosárlabda tábort rendeznek a nyári szünetben Békéscsabán - galériával

2022. augusztus 17. 12:00 | Papp Ádám Sándor

A Békéscsabai Kosárlabda Klub idén nyáron két alkalommal hívja életre kosárlabda táborát. Az első turnust július 4. és 9. között rendezték, míg a második felvonást a héten tartják a Lencsési Általános Iskolában.

Hétfőtől péntekig ismét a kosárlabda-pattogástól hangos a Lencsési iskola tornacsarnoka. A csabai klub által életre hívott nyári tábor immár több éve hagyomány a megyeszékhelyen. A foglalkozásokat a Békéscsabai KK két játékosa – akik egyben utánpótlás edzők is –, Gura Norbert és Kovács József vezénylik.

– Az érkezést követően tartunk egy másfél- két órás labdás edzést a gyerekeknek. Ezt követően van szabadidő, amit próbálunk mozgásos, sportos tevékenységekkel megtölteni. Az ebéd és egy rövid pihenőt követően megtartjuk a második labdás edzést, így a fiatalok minimum három órát kosaraznak egy nap. Szerdától kezdve pedig délutánonként a strandra is kilátogatunk a nagy meleg miatt – fogalmazott Gura Norbert.

 

Fotó: behir.hu

Fotó: behir.hu

 

A júliusi első turnusra 32-en jelentkeztek, most augusztusban pedig 27 gyermek döntött úgy, hogy részt vesz az egyhetes nyári táborban.

– Voltam már háromszor ebben a táborban és nagyon jól érzem magam, a legtöbb barátom itt van és szeretek kosarazni is – mondta a behir.hu kérdésére Latorcai Levente.

 

Fotó: behir.hu

Fotó: behir.hu

 

A nyári táborban leginkább a klub utánpótlás játékosai vesznek részt, de egyre jellemzőbb, hogy külsősök is jelentkeznek, akik az egy hét alatt megismerkednek a sportággal, majd később az egyesületben kezdenek el sportolni.

– A táborban nagyon jól érzem magam és azért döntöttem úgy, hogy eljövök, mert öt éve kosarazok és azóta minden évben itt vagyok. Továbbá a legtöbb barátom is eljön a táborba. Nagyon jók a programok, szerdától pedig strandra járunk délutánonként – árulta el Olejár Martin.

A csabai klub tervei között szerepel, hogy folytatja a hagyományt és az egyre népszerűbb nyári tábort a jövőben is megrendezi. 

Galéria

 

További programok »

Sport

Elindult az atlétikai világbajnokság önkéntes programja Budapesten

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság akkor válhat minden idők legjobb világbajnokságává, ha mindenki több mint 100 százalékot teljesít - jelentette ki a versenyt szervező cég vezérigazgatója a sportesemény önkéntes programjának általános képzési napján, szombaton Budapesten.
07:33
FEL