Kosárlabda: Az NB I/B-re készül a Békéscsaba

2023. augusztus 18. 13:07 | Papp Ádám Sándor

Megkezdte a felkészülést a 2023/2024-es bajnoki idényre a Békéscsabai Kosárlabda Klub felnőtt együttese. A csapatnak ugyan a pályán nem sikerült kiharcolnia az osztályváltást az előző szezon végén, mégis az NB I/B Zöld csoportjában indulhat, miután több feljutó gárda nem vállalta a magasabb szinten való szereplést.

Átalakított játékoskerettel kezdte meg hétfőn a munkát a Békéscsabai Kosárlabda Klub. A kulcsemberek közül a szerb légiós Milosevic Igor távozott a klubtól, négy új játékos érkezése viszont már hivatalossá vált. Cvijin Patrik NB I/B-s múlttal rendelkezik, Tulkán Máté Budapestről tér vissza Békéscsabára, míg Varga Zalán és Varga Ákos az NB I/B-s Hódmezővásárhely csapatából érkezett az együtteshez.

– Kicsit későn kezdtük el az alapozást, miután az előző hetekben derült ki, hogy az NB I/B-ben vagy az NB II-ben indulunk az új szezonban. A felkészülés első részében mindenképpen az erőnlét és az állóképesség fejlesztésén lesz a hangsúly, majd előkerülnek a labdás, technikai gyakorlatok, végül pedig a taktika lesz előtérben – fogalmazott Kovács József a behir.hu kérdésére.

A Békéscsaba az NB II tavaszi négyes döntőjében a harmadik helyen zárt, így nem sikerült a feljutás a magasabb osztályba. Az elmúlt hetekben azonban több együttes visszamondta szereplését a 14 csapatos NB I/B-ben, így a hazai szövetség a viharsarki klubot kérte fel arra, hogy vállalja az indulást. A csabai egyesület történelmi idény előtt áll, hiszen a helyi csapat korábban még nem szerepelt NB II-nél magasabb szinten.

– Nagyon örülünk annak, hogy mégis sikerült a feljutás. Fontos szezon lesz a következő a csapatnak és a városnak is egyaránt. Az első NB I/B-s évünkben a bennmaradás a cél, de megpróbáljuk ezt túlszárnyalni. Abban biztos vagyok, hogy kiélezett és magas szintű összecsapásokat láthatnak majd a csabai kosárlabda szurkolók – hangsúlyozta Lackó Róbert vezetőedző.

A játékosok előtt közel hat hetes felkészülési időszak áll. A csapat a napi egy edzésen túl több barátságos mérkőzést vív majd a szeptember 23-ai bajnoki rajt előtt.

További programok »

FEL