Kosárlabda: 100 pontos csabai siker a Gyula ellen

2023. február 10. 21:18 | Papp Ádám Sándor

Pénteken este rendezték meg a férfi kosárlabda NB II 10. fordulójában a Békéscsabai Kosárlabda Klub - Gyulai Color KE bajnoki mérkőzést. Az összecsapás a csabai kosárlabdázók fölényes, kerek 100 pontos győzelmével zárult.

A csabai együttes idei első bajnoki mérkőzését játszotta hazai környezetben, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy szinte teljesen megtelt a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok lelátója. 

A fehér mezes hazai gárda már az első perctől kezdve agresszívan védekezett és egész pályás letámadással nehezítette meg a gyulaiak támadásépítését. Lackó Róbert gárdája mindkét térfélen fegyelmezetten játszott, így 34:12-es csabai vezetést mutatott az eredményjelző tíz perc játékot követően. A második negyedben tovább növelte a differenciát a viharsarki gárda, amely a félidőben 70:21-re lépett meg ellenfelétől.

A fordulást követően sem változott a forgatókönyv: sok labdát szerzett a Békéscsaba, amelyből gyors lerohanással növelte előnyét. Az utolsó játékrészben közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő a csabai gárda és a végső dudaszót követően kereken 100 pontos győzelmet aratott. A Békéscsaba 142:42-re múlta felül megyei ellenfelét és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti az NB II Keleti Csoportját.

A Békéscsaba legközelebb március 5-én 17 órától lép pályára a bajnokságban, amikor hazai környezetben a Cívis KK U23-as csapatát fogadja.

Galéria

További programok »

FEL