Megkezdődött a 94. Ünnepi Könyvhét Békéscsabán

2023. június 8. 17:01 | Papp Ádám Sándor

Idén 94. alkalommal rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez ezúttal is csatlakozott Békéscsaba. A csütörtöktől jövő hét szombatig tartó esemény részeként a Békés Megyei Könyvtárban és a Szent István téren számos programmal várják az érdeklődőket.

Csütörtökön délután Békéscsabán, a város főterén hivatalosan is megnyitották a 94. Ünnepi Könyvhetet. Az eseményen írók, szerzők, könyvkiadók várták az érdeklődőket. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Varga Tamás alpolgármester arról beszélt, hogy a digitalizáció és az internet ugyan teret nyert a könyvvel szemben, attól függetlenül a mai napig sokan olvasnak.

– Azt tapasztalhatjuk, hogy növekszik azoknak a könyveknek a száma, amit kiadnak Magyarországon. 2020-ban 15 ezer, 2021-ben 17 ezer kötetet adtak ki az országban. Ez azt is mutatja, hogy van jelene és jövője a könyvnek, a közel 600 éves Gutenberg-galaxis nincs veszélyben – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A csütörtöki főtéri könyvdedikálást követően pénteken több szerző várja az érdeklődőket a könyvtárban. A Könyvhét része – szintén pénteken – a felolvasásokkal, zenei műsorral színesített irodalmi borudvar is.

– Komoly hagyományokkal rendelkező rendezvénysorozatról beszélünk. Amellett, hogy a könyvtárban elérhetővé teszünk könyveket, folyóiratokat, magazinokat, illetve programokat szervezünk, fontosnak tartom, hogy az intézmény falain kívül is megjelenjünk, hiszen így tudjuk igazán népszerűsíteni az irodalmat és az olvasást – emelte ki Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

Jövő héten, szombaton irodalmi délutánnal zárják a rendezvénysorozatot: a Békés Megyei Könyvtár új könyveit és a Bárka folyóirat legfrissebb számát mutatják be a Szlovák Tájház udvarán.

 

Galéria

További programok »

FEL