Jégeső, zivatar, heves szél: Békés megyében 62 helyre riasztották a tűzoltókat

2019. július 8. 17:05 | Szendi Rita

Vasárnap délután országszerte viharok és jégesők pusztítottak. Békés megyében a legtöbb bejelentés Békéscsabáról és Gyuláról érkezett, főként fák kidőlése és vezetékek leszakadása miatt.

 

 

A záporok, zivatarok mellett a hidegfront sok helyen jégesővel érkezett Békés megye több településére. Az éjszaka keletkezett károk helyreállítása több helyen hétfő délelőtt kezdődött meg. A nagy szél az egyik békéscsabai szakgimnázium udvarán például fákat döntött ki, amit az iskola dolgozói távolítottak el.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a megye több pontjára riasztották a hivatásos tűzoltókat. A délutáni óráktól számítva egészen éjfélig avatkoztak be a tűzoltók, összesen hatvankét helyszínen. A beavatkozásokra nagyrészt Gyulán, valamint Békéscsabán volt szükség, előbbi volt a leginkább érintettebb település. A hivatásos egységeket leginkább leszakadt faágakhoz, magasból lógó tárgyakhoz, kidőlt fákhoz hívták ki – fejtette ki Gombos Erik.

Az országos meteorológia szolgálat jelentése szerint a vasárnapi hidegfront és zivatarok utáni héten koranyári idő valószínű. A következő napokban előfordulhat kisebb esőzés, de özönvíztől nem kell tartanunk.

További programok »

FEL