Viharkárok Békés megyében - galériával

2020. február 12. 12:10 | D. Nagy Bence

A Ciara (Kiara) nevű ciklon Európa szerte jelentős károkat okozott. Az orkán Békés megye több településére közel 100 km/órás sebességgel csapott le.

A hét elején a megyét is elérő viharos szél természeti és anyagi károkat is okozott, több mint hatvan esethez riasztották a katasztrófavédelmet. Békéscsabán többnyire kidőlt fák, leszakadt vezetékek és megrongálódott tetőszerkezetek okoztak problémát, Orosházán azonban a vihar komolyabb pusztítást végzett.

Az orkán erejű szél kedd hajnalban letépte a vásárcsarnok tetőszerkezetének mintegy 500 négyzetméteres felületét, közel 15 millió forintos kárt okozva.  A szél a tető jelentős részét a vásárcsarnok mögötti lakótömbökhöz vágta, ahol ablakokat tört be, cseréplécek álltak a falba, egy esetben a klíma kültéri részét is leszakította. A vásárcsarnokot a vészhelyzet elhárításának és a károk felszámolásának idejére bezárták. A csarnokot bérlő árusoknak az orosházi önkormányzat ingyen bocsát rendelkezésre egy 300 négyzetméteres sátrat a piac területén. Azok a magánszemélyek, akiknek a vihar következtében az életvitelükhöz elengedhetetlen ingóságukban káruk keletkezett, települési támogatást vehetnek igénybe.

Gyulán a kórház belgyógyászati részlegének tetőszerkezete szintén kedd hajnalban rongálódott meg. A közel 60 négyzetméteres Lindab-lemezes részt átrepült az épület gerincén, majd két épülettömb közé szorult.

„Kárt nem okozott és szerencsére személyi sérülés sem történt, így a betegellátás zavartalanul folytatódhatott” – mondta el dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

 

Galéria

További programok »

Gyula

Már a gyulai Ladics-ház is bejárható virtuálisan

A járvány okozta helyzet miatt a kulturális intézmények átmenetileg bezárásra kényszerültek, ennek ellenére a múzeumok így is igyekeznek kulturális élményeket biztosítani az érdeklődők számára. Virtuális sétákat tehetünk számos intézmény kiállítóterében, amely kezdeményezéshez immár a gyulai Ladics-ház is csatlakozott.
2020. március 31. 12:18
FEL