Takács Péter: A BIC megszűnése után senki sem marad munka nélkül

Pozitív döntésként értékelte az önkormányzati lakások bérléséről szóló határozatot a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. Takács Péter is értékelte a novemberi közgyűlésen történteket.

Takács Péter 65 évre csökkentené a korhatárt azoknál az önkormányzati lakást bérlőknél, akiknek 2018-ban lejár a 10 éves bérleti szerződésük, de élethelyzetük nem teszi lehetővé, hogy önmaguk gondoskodjanak lakhatásukról. Erről azon a sajtótájékoztatón beszélt az LMP önkormányzati képviselője, amelyen a novemberi közgyűlésen meghozott döntéseket értékelte.

– 65 évre próbáltam módosítani a határozatot. Azt gondolom, ha valaki 65-66 éves korára nem tud olyan anyagi helyzetet teremteni, amely biztosítaná számára az önálló lakáshoz jutás feltételeit, akkor nem valószínű, hogy 68-69 éves korára ezt megteszi. A szakbizottság ezt a módosításomat nem támogatta – fogalmazott Takács Péter.

Nem volt felelőtlen döntés a városgazdálkodási kft létrehozása, ugyanis a Békéscsabai Intézményellátó Centrum megszűnésével az ott dolgozók egy részét átcsoportosíthatják majd az új városi cégbe – hangsúlyozta a képviselő. Takács Péter hozzátette: a városvezetésnek a megbízásos jogviszonyban dolgozók helyzetére is megoldást kell találnia.

– Amikor erről a témáról folyt a közgyűlési vita, akkor rákérdeztem konkrétan, hogy mi lesz a megbízásos jogviszonnyal dolgozó munkatársakkal a tankerületnél? Az ő szerződésük december 31-én lejár és ennek a 8-10 főnek is biztosítani kell a helyét a továbbiakban is – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Takács Péter hangsúlyozta, hogy Békéscsaba gazdasági programjába, amelybe a Modern Városok és a TOP programok is bekerültek, nagy lehetőséget biztosítanak a város számára.

 

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,