Szőrösek, soklábúak és különlegesek

Pókok és rovarok lepték el vasárnap délután a Csabagyöngye Kulturális Központ egyik termét. Szerencsére azonban nem kellett irtószer után nyúlni, ugyanis egy ízeltlábúakat bemutató kiállítás érkezett a megyeszékhelyre. A sokszínű állatvilág tagjai között preparátumok, de élő egyedek is voltak, amelyeket a bátrabbak akár meg is simogathattak.

Nagyszámú érdeklődő csodálta meg vasárnap délután a terráriumok és vitrinek üvegjei mögött az ízeltlábúak sajátos világát. Néhány botsáskát pedig közvetlen közelről is szemügyre vehettek a bátrabbak, sőt, akár meg is simogathatták, kezükbe is vehették.

A pókok és rovarok tulajdonosa gyermekkora óta foglalkozik az állatvilág ezen részével. Mint mondja, nem kell tartani tőlük, általában szelídek, az emberre nem veszélyesek. Szerinte inkább csak a mozifilmek igyekeznek azokat félelmetesnek beállítani. Németh József gyűjtő azt vallja, tiszteletben kell tartani a szükségleteiket, és akkor a legveszedelmesebb pók is biztonsággal tartható akár otthon is.

A megtekintett állatokat látva sokakban oldódott is a félelem. Az utazó kiállítás a héten még a megyében marad, így Újkígyóson és Orosházán is meg lehet majd barátkozni az ízeltlábúakkal.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,