Szombaton útjára indul a 2019/2020-as röplabdaszezon Békéscsabán

2019. október 12. 06:43 | Papp Ádám Sándor

Szombaton elkezdődik a 2019/2020-as röplabdaszezon. A BRSE együttese a női Extraliga első fordulójában az újonc, MTK-t fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Több mint 5 hónap után ismételten tétmérkőzést játszik a tavalyi szezonban bajnoki bronzérmes Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. A keretben ugyan történtek változások, de a csabai lányok nagyon várják már az MTK elleni szezonnyitó mérkőzést a hazai közönség előtt.

– Egy nagyon jó csapat alakult ki. A szakmai stáb nagyon jól összeállította az alapozást, úgy gondolom, hogy mind fizikálisan, mind technikailag készen állunk. Nagyon várjuk a fővárosiak elleni mérkőzést, hogy végre meg tudjuk mutatni, mit tudunk. Plusz öröm, hogy itthon kezdhetjük a bajnokságot, a mi szurkolóink előtt – fogalmazott Bodovics Hanna.

A két együttes korábban megmérkőzött már egymással a felkészülési időszakban. A BRSE akkor 4:0-ra győzött Budapesten, de a csabaiak vezetőedzője szerint az MTK is bizonyítani szeretne majd a bajnoki rajton.

– Úgy gondolom, hogy az MTK a lehető legjobb pillanatban érkezik, hiszen nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. A mezőny egyik legfiatalabb csapata a fővárosiaké és biztos vagyok benne, hogy küzdeni fognak minden pontért, és azért, hogy legalább szettet raboljanak. Itthon lépünk pályára és szeretnénk megmutatni a közönségnek, hogyan is tudunk valójában játszani – árulta el Vasja Samec Lipicer, a BRSE vezetőedzője.

Az Extraliga szezonnyitó mérkőzése szombaton 18 órától kezdődik a városi sportcsarnokban.

További programok »

FEL