„Szoktunk-e itt tököt faragni?” – Halloween hét volt a Kósban

2021. október 24. 17:15 | Such Tamás

(Happy) Halloween hét zajlott a közelmúltban a BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolában.

Az intézmény a fennállásnak ötvenedik évfordulója alkalmából, az elmúlt hónapban egy jubileumi rendezvénysorozatot indított. Mivel szerencsére tarkabarka a világ puttonya, így sokféle ünnep elfér benne: öröm, gyász, borzongás.

Az iskola ezúttal az utóbbira, a Halloweenra épített egy teljes hetet, de mégsem a hideg futkosott a hátakon, hanem inkább a szájvégek húzódtak folyton fülig.

 – Az év elején az egyik új kollégánk megkérdezte, hogySzoktunk-e itt tököt faragni?” – meséli Hancsák Ilona Edina, a KOS egyik oktatója. – „Egyelőre még nem”, válaszoltam neki, és akkor hajrá, belevágtunk.

 

Happy Halloween a Kósban – Fotó: Rácz Juhos Andrea

Happy Halloween a Kósban – Fotó: Rácz Juhos Andrea

 

Majdan az ötletgazda kereken 60 tökkel gazdagította az elképzelést, és hamarosan a többi munkatárs is csatlakozott a mulatsághoz. Valaki szalmabálát hozott be a dekorációhoz; azonfelül a Kós szakmái sem sétáltak fütyülve, zsebre tett kézzel a suliban. Többek között a fodrászok halloweeni frizura-, a kozmetikusok smink- és körömversenyt hirdettek, az asztalosok a díszlet megerősítésében segédkeztek.

– A múlt pénteken készült el a rendezvény dekorációja, hétfőn nyílt napot tartottunk, kedden pedig környezettudatos napot rendeztünk – fűzi hozzá Lestyánné Hricsovinyi Julianna, az iskola igazgatója.

Elmondja, szerdán először az első két órában, osztályonként két diák faragta a tököket. Ám a nagy érdeklődésre való tekintettel a tökfaragás egésznapossá vált, míg a szünetekben vetélkedők zajlottak. (Például ki tud több tökkel kapcsolatot szót/kifejezést: csütörtök, sütőtök, ültök stb. – jól láthatóan a tudtunk kívül használjuk ezt a hárombetűs remek szót.)

 

Happy Halloween a Kósban – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Maga a halloweeni hét, illetve az arra való ráhangolódás igazi csapatmunka volt a tantestület számára is – folytatja. – Mert előfordult, hogy némely kolléga eddig szimplán elment egymás mellett a folyosón, a közös munka során azonban jobban megismerték egymást.

Hozzáteszi, a tervek szerint a sikeres programokból hagyományt szeretnének teremteni.

(Ám javaslom, elég a szavakból, meséljenek inkább Rácz Juhos Andrea, a fényképészek oktatója képei a szerdai programfolyamról.)

 

Galéria

További programok »

FEL