Környezettudatos nap a Kósban

2021. október 19. 14:07 | Papp Ádám Sándor

Környezettudatos napot tartottak kedden délelőtt a BSZC Kós Károly Technikus és Szakképző Iskolában. Az intézmény, valamint a Hatvanezer Fa Egyesület együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja, hogy az iskola környezeti neveléssel kapcsolatos feladataihoz a civil szervezet segítséget nyújt.

Több éve már hagyomány az intézményben, hogy környezettudatos napot tartanak, ahol a tanulók leveleket, szemetet és makkot szednek. Kiemelt figyelmet fordítanak az iskola és a közvetlen környezet megfelelő gondozására – tájékoztatott Lestyánné Hricsovinyi Julianna igazgató. Idén a diákok az intézmény előtt 6 darab hársfát ültettek el.

– Ha van engedélyünk, és most van, akkor fát ültetnek a diákok. Továbbá pótoljuk az elöregedett fákat, szemetet szedünk az intézményben, a környéken, illetve távolabbi környezetében is. Nem csupán az iskola környezetében tartjuk fontosnak a rendezettséget, hanem az egész lakókörnyezetünkben. Ezt az akciót minden évben megrendezzük – emelte ki az igazgató.

A BSZC Kós Károly Technikus és Szakképző Iskola, valamint a Hatvanezer Fa Egyesület a környezettudatos napon együttműködési megállapodást kötött. A civil szervezet elnöke elmondta: immár két éve működnek együtt az intézménnyel.

– Most formalizálódott ez a megállapodás, de több mint két éve, hogy együttműködünk. Már a legelső faültetéseink egyikén is ott voltak, és nagyon sok gyerek ásta a faültető árkokat, illetve jöttek velünk makkot szedni, kapálni. Részben már tavaly is formalizálva volt az együttműködés, mert közösségi szolgálatot lehetett nálunk végezni a Kós tanulóinak. Most kibővült ez a megállapodás: a környezeti nevelés is bekerült, illetve azok a faültetésen kívüli feladatok, amelyeket mi vállalunk – fogalmazott Ulbert Zoltán a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke.

A civil szervezet elnöke egy előadás részeként bemutatta az egyesület munkásságát és eredményeit a diákoknak. Ulbert Zoltán hozzátette: szeretnék a Békéscsabai Szakképzési Centrum összes tagintézményével megkötni az együttműködési megállapodást és közösen dolgozni a lokális környezetvédelemért.

Galéria

További programok »

FEL