Szerelmes darabok a Jókai színházban

2022. február 6. 14:22 | behir

Tartalmas heteket tartogatott január vége és február eleje a Jókai színház társulatának.

Tamási Áron Énekes madarával várták a színház ínyenceit a múlt hónap végén. Az erdélyi szerző szerelmes történetében Liszi Melinda, Földesi Ágnes Villő, Katkó Ferenc, Csomós Lajos lépett színpadra, a két fiatal szerelmest Szabó Lajos és Nádra Kitti alakítja. A klasszikus darabot Tege Antal rendező formálta modernné. Ebben nem kis része van a népzenétől az alternatív folkig húzódó zenei világnak, az erre az alkalomra toborzott zenekarnak és vezetőjének, Gulyás Leventének, valamint a két szólóénekesnek, Szente Évának és Gerner Csabának. Az izgalmas látványvilággal színpadra álmodott Énekes madarat csak február 18-áig találják a színház műsorán, mindenképpen érdemes mihamarabb jegyet váltani.

Nagy sikerrel mutatta be a színház február 1-én a Trianon című rockoperát Budapesten, a József Attila Színházban. A millenniumtól a rendszerváltozásig játszódó darabot a fővárosi közönség állótapssal jutalmazta. Ugyanaznap szintén a színházszerető közönség kitüntető érdeklődése övezte a Szibériai csárdást, amely viszonzásul a fővárosból Békéscsabára érkezett.

Valentin napra kedves ajándék lehet egy közös színházlátogatás. Két szerelmes stúdiódarabot, a Családi ágyat és a Váratlan találkozásokat ajánlja a nézők figyelmébe a színház. Mindkét darab egy-egy pár életébe enged betekintést. A Családi ágy című darab Fehér Tímea és Bartus Gyula szereplésével egy házaspár története: Agnest és Michaelt esküvőjük napján ismerjük meg, részesei leszünk kapcsolatuk rezdüléseinek: a gyerekek születésének, kisebb-nagyobb párkapcsolati döccenőiknek, mígnem elérkezünk velük ahhoz a naphoz, amikor Amerikába költöznek. A Családi ágyat február 9. és 11. között láthatja a közönség. A Váratlan találkozások házaspárjának életében nincsenek kisebb problémák – ugyanis rögtön a darab elején elválnak, útjaik azonban a három közös gyerek miatt gyakran kereszteződnek, megható és nevettető helyzeteket egyaránt hozva magukkal. A darabban Földesi Ágnes Villőt és Tege Antalt láthatják február 23. és 26. között, minden este. 

Mindeközben két új darab próbái folynak párhuzamosan a színházban: a Tihany tündér című mesejáték a gyerekek számára kínál majd igényes kikapcsolódást, Petőfi Sándor János vitéze pedig Koltay Gábor rendezésében bérletes, nagyszínpadi produkcióként az egész családot kívánja megszólítani. A Kacsóh Pongrác-melódiák érintetlenül hagyva, modern zenei formanyelvet használva, látványos színpadi világban élvezhetjük Petőfi elbeszélő költeményét március elejétől.  

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Kultúra

Újhartyánból érkező csabai cserép a Munkácsyban

Új tárggyal gyarapodott a Munkácsy Mihály Múzeum történeti gyűjteménye. Egy Újhartyánból érkező család egy olyan békéscsabai cseréppel lepte meg az intézményt, amely egy jegyesség történetét idézi majd fel a látogatóknak.
14:48
FEL