Novemberben is változatos műsorral várja nézőit a Jókai színház

2021. november 13. 15:39 | behir

Nagy érdeklődés kísérte a Made in Hungária bemutatóját, amelyet Fenyő Miklós is a Békés megyeiek figyelmébe ajánlott.

A Halasi Imre által rendezett darab Ormándy M. Keve főszereplésével főként a fiatal szín- és táncművészeket, a Színitanház tanulóit helyezi előtérbe, de természetesen a tapasztaltabb művészek generációja is képviselti magát Csomós Lajos, Nagy Erika és Tomanek Gábor, illetve Vidovenyecz Edina és Csurulya Csongor személyében. Kerekes Judit koreográfus táncainak hatására még a nézőtéren ülők is táncolni szeretnének. A darabot decemberben is megtekinthetik.

Nemrég fejeződött be a Váratlan találkozások első szériája, amelyben Földesi Ágnes Villő és Tege Antal keltette életre egy elvált házaspárt, bonyolult kapcsolatuk újabb és újabb fellángolását. A nagy érdeklődésre való tekintettel az előadás később is visszatér a színre.

Új darab, a decemberben bemutatandó Énekes madár próbái indulnak november végén, Tamási Áron klasszikusát Tege Antal rendezésében, Földesi Ágnes Villővel, Szabó Lajossal, Tarsoly Krisztinával, Liszi Melindával, Katkó Ferenccel és Csomós Lajossal a főbb szerepekben láthatják majd nézők. A gyerekek számára a Fehérlófia előkészületei zajlanak: nemrégiben megtörtént a díszlet- és jelmeztervek elfogadása.

A Cervinus Teátrum vendégelőadását, A sors bolondjait várják a Sík Ferenc Kamaraszínházba november 22-én, míg a mi Holló Jankó és a Made in Hungária Szentesre utazik. November utolsó hetében a gyerekeket várja Szegény Dzsoni és Árnika – de az előadás a szülőknek, nagyszülőknek is tartogat érdekességeket.

Közelít a karácsony: ismét szárnyalnak az angyalok! Jótékonysági estre várják a nézőket a művészek november 29-én, hétfőn a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ gyermekeivel együtt. Sztárvendég a Kaláka együttes lesz!

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Kultúra

Egyedi kiállítás nyílt Gyulán

Az "Irgalmas nővérek" című kiállítás a Nobilitas Anno Alapítvány ötlete nyomán jött létre. Az alapítvány egyik célja, hogy Gyula város helytörténetét, történelmi múltját, illetve nevezetes személyeit ismertesse meg a lakossággal.
2022. december 1. 19:19
FEL