Friss nagyszínpadi és stúdiódarabbal várja nézőit a Jókai színház

2021. november 2. 15:35 | behir.hu

A Békéscsabai Jókai Színház az évad kezdetén új nagyszínpadi- és stúdió-előadással várja a közönséget.

November kilencedikétől a Váratlan találkozásokat tekinthetik meg nézők. Bernard Slade, a Jövőre, veled, ugyanitt írója, a sitcom kanadai nagymestere ért ahhoz, hogy ideális arányban keverje a nevetést és a szívszorító érzelmeket. Nem lesz ez másképp ebben a darabban sem, amelyben egy hajdani házaspár, a drámaíró Michael és felesége, Amy tíz évét ismerhetjük meg. A két fél már különváltan él, ám gyerekeik révén és más események alkalmával össze-összetalálkoznak, ismét felszínre kerülnek a régi örömök, sérelmek, történetek. Hogy milyen Amy és Michael? Földesi Ágnes Villő és Tege Antal alakításában ismerhetik meg őket. A darab rendezője Katkó Ferenc.

Az 1968-as Magyarországra repít bennünket a Made in Hungária, Fenyő Miklós rock and roll-slágerekkel tűzdelt élettörténete, Halasi Imre Jászai Mari-díjas művész rendezésében. Egy háromfős család érkezik vissza Amerikából Budapestre. A mérnök apa, aki csak megalázó munkát kap idehaza, mindössze annyit kér a fiától, hogy ne keltsen felesleges feltűnést. Ricky, „a XIII. kerület kis Kolumbusza” azonban nem tudja megtagadni önmagát: Angyalföldre álmodja az amerikai tengerparti pálmafákat, a rágógumit és a szabadságot is. Egykori barátai és a mindenható Bigali elvtárs is felfigyelnek a tehetséges fiúra, aki hamar talál együttest. Rövidesen elérkezik a beszédes nevű Amatőr Táczenekarok Területi Seregszemléje a Fémmunkás Klubban, ahol nem biztos, hogy minden az előzőleg elfogadott forgatókönyv szerint alakul… Angyalföldön – és természetesen a nagyszínpadon – tombol a rock and roll, és pörögnek a táncosok! Ricky szerepében Ormándy M. Kevét látják és hallják majd, a főbb szerepekben Nagy Róbert, Csomós Lajos, Vidovenyecz Edina és Csurulya Csongor áll színpadra, de ebből a darabból nem hiányozhatnak a Színitanház fiataljai és a Viharsarok Táncegyüttes művészei sem. A darab premierje 12-én, díszbemutatója pedig 13-án látható majd.

A színházba november 12-ig válthatnak bérletet. Aki később szeretné eldönteni, hogy mely darabokat nézze meg, annak szabadbérletet kínálnak, ezzel bármely hat bérletes előadást megtekintheti a néző bármikor, amíg azok műsoron vannak. A hat alkalmas szabadbérlet tizenhatezer, a négy darabra szóló tizenegyezer forintért vásárolható meg.

A színház felhívja a figyelmet arra, hogy a nézőterét a legmodernebb technikával fertőtlenítik minden előadás előtt, így a lehető legnagyobb biztonságot tudják nyújtani. Várják régi és új nézőiket!

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

További programok »

FEL