Szente Vajk Jászai Mari-díjat kapott

2019. március 13. 17:17 | behir

Kiemelkedő színészi, rendezői tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült Szente Vajk, a Madách Színház rendezője.

A színész, rendező Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől vette át a kitüntetést március 13-án, Budapesten. Szente Vajk a díjátadót követően az egyik legnagyobb közösségi oldalon mondott köszönetet az elismerésért.

 

 

Az Orosházán született, gyermekkorát Békéscsabán töltő színész, rendező, drámaíró, műsorvezető 1999-ben került Budapestre, a Nemzeti Színház Színiakadémiára, ahol 2002-ben végzett. Már akadémiai évei végén a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, ahonnan 2007-ben távozott. 2006 óta szabadúszó. 2011. június 9-én mutatta be a Madách Színház a Csoportterápia című darabot, melynek társszerzője és szereplője is. Ugyanitt 2012. február 10-én volt az Én, József Attila című darab bemutatója.

Szerkesztője és műsorvezetője a Madách Színház videohírlevelének (Madách TV), ő vezeti az M1 csatornán a 2011-es indulása óta a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőműsort is. 2017-ben a Honfoglaló nevű internetes játék alapján készült kvízműsor műsorvezetője lett a Dunán, a Magyarország, szeretlek! is ide került át 2015 márciusában.

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
2023. március 21. 14:58
FEL