Szent György Érdemjel és dicséret a tiszthelyettesnek

2015. november 27. 12:56 | Mikóczy Erika

A végegyházi körzeti megbízott, aki annál a mezőhegyesi idősek házánál intézkedett, ahol egy férfi kézigránátot robbantott, határozott és önfeláldozó tevékenységével mérsékelni tudta a robbanószerkezet hatásait.

Magyarország belügyminisztere, eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül, Szent György Érdemjelet adományozott Jegyinák Jánosnak, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőr főtörzsőrmesterének.

A 2015. november 26-án, Mezőhegyes településen, a gránátrobbanást követően tanúsított önfeláldozó, az emberi élet megmentésére irányuló gyors és példamutató tevékenysége elismeréseként a körzeti megbízottat Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány is dicséretben és jutalomban részesítette. Az elismerésekről szóló állományparancsokat Jegyinák János rendőr főtörzsőrmester 2015. november 27-én vette át Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Az ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes a körzeti megbízottat példaként állította a Magyar Rendőrség teljes személyi állománya elé.

 

 

FEL