Széles programkínálattal jelentkezik a Csabai Nyár

2022. május 19. 13:08 | Csiffáry Zsuzsanna

Idén is megrendezik a Csabai Nyár című rendezvénysorozatot. A békési megyeszékhely lakói június 1-jétől augusztus 31-ig kereshetnek programot az idei kínálatban. A Jókai színház mellett a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Csabagyöngye Kulturális Központ is számos lehetőséget nyújt a közönségnek.

Csütörtökön tartották meg a Csabai Nyár sajtótájékoztatóját a Művész Kávéházban. A helyi kulturális intézmények vezetői számoltak be arról, hogy milyen programokra lehet számítani idén nyáron. Az eseményen Varga Tamás, Békéscsaba kultúráért felelős alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. 

– A most kialakult programkínálat mentén úgy érzem, hogy az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb kulturális szórakozási lehetőségét sikerült megszervezniük a helyi intézményeknek. Ez a színes eseménysor annak is köszönhető, hogy mindenkinek volt ideje kellőképpen felkészülni a Csabai Nyárra,  amelyre minden békéscsabait és idelátogatót várunk – mondta el stábunknak Varga Tamás. 

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, hogy idén nyáron is számos színdarabot láthat a nyagérdemű. Egyedülálló, hogy a Szent István téren lesz látható a Made in Hungaria. 

– Országos szinten több városi honlap kulturális eseménynaptárát is megnéztem, és összehasonlítottam a békéscsabai programkínálattal, ami több mint két hónapig tart. Örömmel konstatáltam, hogy egy megye sem ad annyi műsort, mint a mi megyeszékhelyünk. Több nívós és színvonalas előadói kör lép majd fel a Csaba Nyár színpadán, színes darabokat láthatnak a nézők, de ugyanúgy a Békés Megyei Könyvtár, a Munkácsy Mihály Múzeum a Csabagyöngye Kulturális Központ illetve a Békéscsabai Napsugár Bábszínház is számos eseménnyel gazdagítja a lehetőségek tárházát – fogalmazott Seregi Zoltán. 

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár kommunikációs munkatársa beszámolt a nyári táboroztatási lehetőségekről illetve arról, hogy számos kortárs alkotó mutatkozik be a könyvtárban. Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum részéről kitért arra, hogy ők is erősítik a gyermekek táboroztatási lehetőségeit, illetve azt is elmondta, hogy a Múzeumok éjszakáján is lesz lehetőség kézműves foglalkozásra. 

Paulikné Tóth Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ közművelődési főtanácsosa hangsúlyozta az intézmény zenés programjait, illetve a stégszínpad főbb nyári attrakcióit is. 

Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház direktora felhívta a figyelmet a XVIII. Nemzetközi Bábfesztiválra, amelyre több külföldi bábszínház érkezik a megyeszékhelyre, és színesíti a Csabai Nyár palettáját. 

Az érdeklődők, minden kulturális intézmény honlapján tájékozódhatnak a programokról. 

 

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház direktora kiemelte a megyeszékhely bőséges programkínálatát.

További programok »

Kultúra

FEL