Székelykáposzta illata lengte be a csabai kórházat

2020. december 23. 11:25 | Sipos Gábor

A Csabai Kolbászklub tagjai rendszeresen adományoznak ételt a karácsonyt megelőző napokban. Az elmúlt években rászorulóknak igyekeztek segíteni, az idei évben a békéscsabai kórház egészségügyi dolgozóinak ajánlottak fel két főzőüstnyi tradicionális egytálételt.

A székelykáposzta hozzávalóinak előkészítésével indult a művelet hétfőn, késő délután. A 260 adag ebédhez 40 kilogramm sertés vegyeshúst, 60 kilogramm savanyított káposztát és a kihagyhatatlan csabai kolbászt kellett előkészíteni. Az éjszakai pihenés után a jóhangulatú főzésben mintegy tíz kolbászklub-tag vett részt. Kedden reggel 7-kor már rotyogott a két üstben az egytálétel, délelőtt fél 10-re már csak a porciózás és a kiszállítás maradt hátra.

– Az előző évekhez képest most nem rászorulóknak, hanem a kórházban áldozatos munkát végző orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak és az egyéb területen dolgozóknak főzünk. A tagok részéről egyöntetű volt a döntés, hogy most ide kerüljön a 260 adag étel. Öröm látni, hogy mennyire szívesen vették ezt a kis segítséget a kórházi dolgozók – hangsúlyozta Korim Valéria a klub ügyvezető elnöke.

A Réthy Pál kórház dolgozóinak segítségével kiosztották az előre bedobozolt ebédet, 11-re az összes székelykáposzta elfogyott. A Csabai Kolbászklub aktívan jelenlévő tagjai fáradtan, de elégedetten dőlhettek hátra, hisz mint elmondták, igazából nem tudhatják, hogy milyen nagy munkát végeznek a kórházban dolgozók, de ha ezzel az ajándékkal egy pici hálát is mutathatnak feléjük, már megérte.

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL