Átadták az adományokat a Fövenyes utcában

2023. december 20. 16:02 | Csiffáry Zsuzsanna

Ismét közös adventi adománygyűjtést hirdetett a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, a Körösvidék Alapítvány, a Békéscsabai Médiacentrum, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. Az öt szervezet, illetve intézmény december 1-je és 15-e között várta a felajánlásokat a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ ellátottjai számára.

Hétfőn délután a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezető-helyettese, a Békéscsabai Médiacentrum ügyvezetője, valamint a Körösvidék Alapítvány elnöke vitte el az összegyűjtött tartós élelmiszert és játékokat a családsegítő Fövenyes utcai épületébe. A Körösvidék Alapítvány elnöke, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központot turisztikai igazgatóhelyettese, Opauszki Zoltán elmondta, hogy több éve szerveznek hasonló kezdeményezéseket az adventi időszakban.

 

Fotó: Szabó Richárd/ Behir.hu

 

 – Segíteni elsősorban azért jó, mert ezzel azoknak segítünk igazán, akik rászorulók. Hozzásegítjük ezeket az embereket a méltóságteljes életvitelhez. Éppen ezért nagyon fontos, hogy segítő kezet tudjunk nyújtani. Más kérdés, hogy karácsonykor még erőteljlesebben fókuszba kerül a hiányt szenvedők helyzete, hiszen az ünnepeket mindig sokkal nehezebb megélni – mondta.

 

Fotó: Szabó Richárd/ Behir.hu

 

Körösvidék Alapítvány elnöke kiemelte, a szociális érzékenység fontos egy város életében. 

 – Békéscsaba egy olyan város, ahol a vezetőség ügyel arra, hogy emberközpontú intézményhálózatot működjön. Tudjuk, hogy ennek részét képezi a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, ahol az intézmény munkatársai precízen végzik a munkájukat. Nemcsak tárgyakban tudnak segíteni az embereknek, hanem lelkiekben is  – fogalmazott Opauszki Zoltán.

 

Fotó: Szabó Richárd/ Behir.hu

 

Varga Éva, a családsegítő központ vezetője kiemelte, hogy az adományközvetítés régre nyúlik vissza, ami a szociális munka egyik kiemelt területe. Mint mondta: az adományozási kultúra alappillére, hogy minőségi eszközöket, ruhákat kapjanak a rászorulók. Kiemelte, hogy hatékony együttműködésben van a szervezetük a városvezetéssel, nagy figyelmet kap az intézmény, ezáltal sok család életét tudják szebbé tenni. 

 

Fotó: Szabó Richárd/ Behir.hu

 

Varga Éva arról is tájékoztatott, hogy jelenleg 500 család tartozik az intézmény szárnyai alá, akik állandó segítségre szorulnak, többen az  adományokból kapnak ajándékot karácsonyra.

Hegyi Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum vezetője kiemelte, nem szabad megfeledkezni azokról, akiknek nehezebb a sorsuk. 

 – A társadalmi szerepvállalás kiemelten fontos a jelen gazdasági helyzetben is. A nehéz helyzetben élők segítése nemcsak lehetőségünk, hanem kötelességünk. Örülök, hogy általunk több családnak megoldódhat legalább egy-egy napi problémája, és csillogó tekintű gyermekek bonthatják majd ki az ajándékdobozokat. Hiszek abban, hogy együtt bármi sikerülhet. Ha nem is tudjuk felszámolni a szegénységet, de ha egyre többen segítünk, kevesebb lesz a nélkülözés  – fogalmazott az önkormányzati médiacég vezetője, hozzátéve, hogy a tervek szerint jövőre is lesz ilyen adventi adománygyűjtő akció.

Fotó: Szabó Richárd/ Behir.hu

További programok »

Itthon

Adathalász sms-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken - hívta fel a figyelmet a szolgáltató szerdán az MTI-nek küldött közleményében.
15:00
FEL