Száztíz diák kapta meg a diplomát Békéscsabán

2018. január 27. 11:12 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A Szent István Egyetem ünnepségén 110 hallgató vehette át diplomáját péntek délelőtt. Az eseményen Dr. Tőzsér János, az egyetem rektora arról is beszélt, hogy fenntartóváltás következhet be a békéscsabai kampusz életében, amennyiben megjelenik kormányrendeletben a döntés.

– Köszönöm a jó és kevésbé kellemes tapasztalatokat, mert hiszem, hogy minden a javunkat szolgálja és erősebbek, többek lehetünk általa. Az itt töltött évek alatt nemcsak a lexikális tudás az, amivel gyarapodtam. Élményeken és tapasztalatokon át válhattam azzá az emberré, aki most vagyok - mondta búcsúbeszédében Nagy Dóra.

Nagy Dóra egy abból a száztíz hallgatóból, aki pénteken délelőtt vette át diplomáját a Szent István Egyetem békéscsabai és szarvasi kampuszain. Heten kiváló tanulmányaik, továbbá ketten szakmai tudományos munkájuknak köszönhetően dékáni dicséretet is kaptak.

– Minden vég valami újnak a kezdete is. Valami izgalmasnak, valami másnak, ami eddig nem kísérte életüket. Sokan önök közül folytatják tanulmányaikat mesterképzésen, vagy éppen szakmérnöki képzéseinken, de sokan a munka izgalmas világában kezdik meg életútjukat - emelte ki ünnepi beszédében dr. Futó Zoltán, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Karának megbízott dékánja.

Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke dr. Kulcsár László címzetes egyetemi docens kitüntetést vehetett át. Emellett az egyetem külsős oktatójaként Együd Imre, illetve a NAIK Halászati Kutatóintézet intézményigazgatója, Halasi-Kovács Béla címzetes főiskolai docens is elismerést vehetett át.

A végzős hallgatók a hagyományokhoz híven búcsúztak el a kartól. A pénteki rendezvényen a Szent István Egyetem rektora is köszöntötte a végzős hallgatókat. Dr. Tőzsér János beszédében kitért arra, hogy fenntartóváltás következhet be a békéscsabai kampusz életében.

– Valószínűleg lesz egy változás a békéscsabai kampusz esetében, ez azonban akkor lesz végleges, hogyha kormányrendeletben jelenik meg a döntés. Ez a változás gyakorlatilag egy fenntartóváltást jelent, vagyis a Szent István Egyetem kötelékében működő kampuszunk elkerül a Gál Ferenc Főiskola kötelékébe - hangsúlyozta Dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora.

Dr. Tőzsér János úgy fogalmazott: amennyiben a békéscsabai intézet csatlakozik a Gál Ferenc Főiskolához, az lehetőséget ad majd arra, hogy újragondolják annak működését.

 

 

 

További programok »

FEL