Szarvas Péter: Négy terület fejlesztési terveit küldte el Békéscsaba

2016. szeptember 2. 08:10 | Mikóczy Erika

Augusztus végéig Békéscsaba önkormányzata a Modern Városok Programban szereplő fejlesztések közül négyre adott be fejlesztési terveket az érintett minisztériumoknak - mondta el Szarvas Péter polgármester a városi sportcsarnoknál tartott tájékoztatón.

– A Modern Városok Program lényegében már év elején elindult, amikor 2 milliárd forintot biztosított az állam a rossz állapotú utak felújítására, október végére ez a munka várhatóan befejeződik. Orbán Viktor miniszterelnök április 26-án járt Békéscsabán, aláírtuk a megállapodást, amelynek alapján négy projekttervet kellett augusztus végéig elkészíteni és benyújtani az illetékes minisztériumok számára, ez megtörtént – mondta Szarvas Péter, majd szólt a részletekről is.

Mint azt a polgármester részletezte, az egyik fejlesztési elem a Wenckheim kerékpárút megépítése, amelynek a célja, hogy a Wenckheim családhoz kapcsolódó, a közelünkben lévő négy kastélyt (a gyulait, a szabadkígyósit, a póstelekit, és a gerlait) kerékpárúton is elérhessék az érdeklődők. A nyomvonal kialakult, a fejlesztési tervet benyújtotta a város. A másik határidős feladat a CsabaPark harmadik fejlesztési üteme – az illetékes munkacsoport megküldte az ezzel kapcsolatos előterjesztést is a kormányzatnak. A CsabaParkban főleg kisgyermekes családoknak, fiataloknak szánt attrakciókat terveznek, kalandparkkal, csónakázótóval bővítenék a létesítményt. A harmadik a sportinfrastruktúra-fejlesztés: a jelenlegi sportcsarnok belső felújítása és a sportcsarnok mögötti telken egy új sportcsarnok megépítése. Ezzel kapcsolatban szintén elkészítették és benyújtották a fejlesztési tervet, és a polgármester személyesen is konzultált az államtitkár asszonnyal. A negyedik elem az M44-es gyorsforgalmi út, bár ez a Nemezeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg, az előkészítésben Békéscsaba is részt vett.

A Modern Városok Programban szereplő további fejlesztések tervei is készülnek, a következőket szeptember végéig kell kidolgozniuk a munkacsoportoknak.

További programok »

FEL