Szarvas Péter: A nehéz gazdasági helyzet ellenére Békéscsaba tovább fejlődött

2022. december 29. 13:47 | Papp Ádám Sándor

Az energiaárak emelkedése miatt nehéz esztendő áll Békéscsaba mögött. A város polgármestere kiemelte: a békési megyeszékhely a kialakult helyzet ellenére 2022-ben tovább fejlődött és zöldült.

Az energiaügyi veszélyhelyzet, a magas infláció és a háború okozta problémák negatív hatásai érzékelhetőek voltak a békéscsabai önkormányzatnál is – fogalmazott Szarvas Péter polgármester. A városvezető azonban rávilágított arra, hogy megmaradt az önkormányzat fizetőképessége és az alapszolgáltatásokat is magas színvonalon biztosították. Hozzátette: színes kulturális élet és sportsikerek jellemezték a 2022-es évet, de a fejlődés sem állt meg: bővült a kerékpárút hálózat és több fejlesztés kezdődött meg az évben.

– Rengeteg fejlesztés indult el és fejeződött be idén, de olyan is van, amely jelenleg zajlik, ilyen például a piacfejlesztést. Fontos megemlíteni, hogy a nehéz állami költségvetés ellenére folytatódik az M44-es építése, de befejeződött a Fürjesi út megépítése. Továbbá elkezdett termelni a város első napelemparkja és épül a geotermiai technológiai központunk is – emelte ki Szarvas Péter.

A város három forgalmas pontján öntözőrendszert építettek ki, tovább szépültek a parkok és a közterületek, valamint 3000 erdészeti facsemetét ültettek idén – erről már a térség országgyűlési képviselője beszélt. Herczeg Tamás hozzátette: a nehéz gazdasági helyzet ellenére tovább fejlődött a város.

– Folytatódnak az energiaprogramok, amelyek a geotermikus energia, napenergia felhasználását jelentik. A közösségi közlekedés megújítását és a közvilágítás rendbetétele befejeződött már. A Munkácsy Negyed szemmel láthatóan alakul, épül és szépül a belvárosunk is. Én azt érzékelem, hogy zöldebbé és tisztábbá vált a város – fogalmazott a képviselő.

A politikusok arra is kitértek, hogy a város előtt nehéz év áll, ugyanis az energiaárak emelkedése mintegy 1,7 milliárd forint többletköltséget jelent az önkormányzat számára.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL