Szarvas Péter: A fejlesztések éve volt a tavalyi

2022. január 15. 16:18 | Mikóczy Erika

Fejlesztésekben gazdag év volt a tavalyi Békéscsaba számára – fogalmazott Szarvas Péter polgármester, kiemelve, hogy a Modern Városok Programban (MVP) soha nem látott volumenű járda- és útfejlesztés kezdődött el, folytatódtak a kerékpárút-építések, épül a Munkácsy-negyed és klímatudatos beruházások indultak el.

– A Magyarország Kormánya által 100 százalékban támogatott Modern Városok Programban elindult és jelenleg is zajlik minden idők legjelentősebb járda- és úthálózat-fejlesztése. Megépült a Fürjesi elkerülő út, amely jelentősen tehermentesíti Békéscsaba útjait, valamint folyamatban van a Wenckheim turista- és kerékpárút és a Munkácsy-negyed kialakítása. Geotermikus hő-központ, és napelem-park épül, valamint Smart Grid projekt keretében LED-es, alkonykapcsolós világítási rendszert is kiépítettünk – sorolta az elmúlt év fejlesztéseit a polgármester.

Szarvas Péter kiemelte, hogy tavaly adták át az MVP által finanszírozott, 1,9 milliárd forintból kialakított Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpontot, amelyet a legmodernebb eszközökkel szereltek fel. A központ nemcsak Európában, de világszinten is megállja a helyét. Szintén a Modern Városok Programnak köszönhetően, az új sportszezonban a kézilabdás és a röplabdás lányok már egy megújult sportcsarnokban pattogtatják a labdát és a szurkolók is szebb, megnyerőbb környezetben bíztathatják csapataikat.

– Európai uniós forrásból is fejlesztettünk, megtörtént például a gerlai orvosi rendelő korszerűsítése és bővítése, valamint folyamatban van a Lencsési bölcsőde bővítése, és az Építők útja építése is – folytatta a polgármester.

Szarvas Péter hangsúlyozta, hogy ezek a fejlesztések mind jelentősek, emellett azonban kiemelten fontos az is, amit Békéscsaba rendezettségéért, zöldfelületeinek megőrzéséért tett és tesz az önkormányzat.

– Békéscsaba zöld város! A városvezetés elkötelezett az önkormányzat működési területen található fák ápolása, a faállomány bővítése, Békéscsaba zöldítése mellett. A folyamatban lévő fejlesztéseknél szem előtt tartjuk a zöldfelületek megóvását, és azt, hogy ha mégis fákat kell kivágni, azok helyett nagyobb számban telepítsünk újakat – szögezte le a polgármester.

Szarvas Péter végül hozzátette: Békéscsaba sikereihez jelentősen hozzájárult a város összetartó közössége, és az, hogy a járvány okozta nehézségek ellenére a kulturális intézmények, egyesületek, civil szervezetek színvonalas programokkal igyekeztek színesíteni a csabaiak mindennapjait 2021-ben is.

További programok »

FEL