Szanyi Tibor: Nincs olyan politikus, hogy reggel felkel és tudja a tutit

Június 25-én tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Szocialista Párt.

Június 25-én tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Szocialista Párt. Az elnöki posztért négyen indulnak, akik ezekben a napokban is igyekeznek meggyőzni párttársaikat arról, miért őket kellene választani. Szanyi Tibor EP-képviselő és MSZP elnökjelölt pénteken reggel még egy budapesti tévéstúdióban nyilatkozott erről, a déli órákban Békéscsabán tartott tájékoztatót és utcafórumot, innen pedig Pécsre ment tovább.

Békéscsabán a politikus beszélt arról, hogy Budapesten, a 13. kerületben jó példák vannak arra nézve, miként működhet jól egy önkormányzat. Ha elnökké választanák, ezeket átültetné az MSZP szervezeti szintjére is.

– Amikor Tóth Józsefet, a 13. kerület polgármesterét kérdezik arról, hogy a mi a siker titka, nagyon egyszerűen annyit mond: szeresd a kerületet. Ez nagy igazság, hisz hazaszeretet, városszeretet, településszeretet nélkül nincs érvényes politika. Itt, Békéscsabán is az emberek egyre nagyobb hányada hangolódik rá arra, hogy valamilyen érzelmi viszonyba kerüljön a városával. Ami szintén fontos elem, az a párbeszéd. A 13. kerületben egy húszéves általános fejlesztési tervvel dolgozunk, amelyet folyamatosan frissítünk. Minden apró tervet egyeztetünk a lakossággal, hogy a megvalósult fejlesztések maximálisan őket szolgálják. Nincs olyan politikus, hogy felkel reggel hatkor, és tudja a tutit. Meg kell hallgatni az embereket – fogalmazott Szanyi Tibor.

Mint mondta, az emberek otthon szinte soha nem olyan dolgokról beszélnek, amelyekről ma a nagypolitika. Viszont szóba kerül az egészségügy, az oktatás, szóba kerül, hogy mi legyen a gyerekkel, és az is, hogyan tudunk gondoskodni a család idős tagjairól.

– Ezért mondom azt az MSZP-ben, hogy ezekről, az embereket közvetlenül érintő dolgokról kell beszélni, és ha beszélünk róla, megtaláljuk a jobbnál jobb megoldásokat – szögezte le Szanyi Tibor, hozzátéve, hogy komoly szervezeti változásokat is tervez és jobban szeretné aktivizálni a tagságot.

Aki most az MSZP elnöke lesz, az viszi majd a 2018-as választásokat is. Szanyi Tibornak két konkrét miniszterelnök-jelölt van a fejében, egyelőre nem árulta el, kik azok. Annyit azonban elmondott, hogy mindkettő közgazdász, tapasztalt a gyakorlati életet illetően és talpig becsületes ember.

Miklós Attila, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke elmondta:  az MSZP valamennyi elnökjelöltjének biztosítottak lehetőséget, hogy Békéscsabán ismerkedjen meg a tagsággal, a szervezet munkájával. Volt itt Harangozó Tamás, Tóbiás József és most Szanyi Tibor.

– Azt gondolom, mindannyian alkalmasak arra, hogy a Magyar Szocialista Pártot vezessék. A lényeg az lesz, ki talál rá hamarabb a társadalom mai hangjára, és kivel lehet leginkább meghatározó erő a kormány leváltásában az MSZP – fogalmazott Miklós Attila.

Megosztás:

Címke: , ,