Számos vadászati elismerést adtak át a Beliczey teremben

2021. augusztus 25. 16:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, valamint a Békés Megyei Vadászszövetség közös küldöttközgyűlést tartott szerdán délután a Békés Megyei Kormányhivatal földszinti termében. Az eseményen közel 200-an vettek részt.

Szerdán délután az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, valamint a Békés Megyei Vadászszövetség közös küldöttközgyűlést tartott a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében. Az eseményen rangos kitüntetéseket adtak át az arra érdemeseknek, és tájékoztató hangzott el a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállításról.

– A működési szabályzat is kötelez minket ennek a programnak a megszervezésére illetve megtartására. Ilyenkor több száz vadászati vezető van jelen. A jelenlévők között jó néhány elismerést adtunk át dr. Takács Árpád kormánymegbízott úrral, illetve ezen kívül ősszel indul egy vadászati szezon, amelyhez szintén adunk tájékoztatást a résztvevőknek – nyilatkozott Hrabovszki János a Békés Megyei Vadászkamara elnöke.

Az eseményen bemutatkozott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya is, aki május 1-jétől tölti be pozícióját. Dr. Varga Koritár Attila rendőr ezredes méltatta a vadászati és vadgazdálkodási pályát. Mint mondta: "a vadászat nem egy könnyed hobbi, sem a ráérők privilégiuma, hanem egy felelősségteljes szakma."

Zuberecz Tibor megyei fővadász kérdésünkre elmondta, hogy szakmája nélkül elképzelhetetlennek tartja az életét. Édesapja és keresztszülei is vadászok voltak, számára természetes volt a választás. A rendezvényen a díjazott vadászvezetőket méltatta.

– Bár idén március óta még nem sütöttem el a fegyverem, ettől függetlenül más pályán nem is tudnám magam elképzelni. Ezt a területet az anyatejjel szívtam magamba, és mondhatnám azt is, hogy beleszülettem. Nincs semmi ami elválasztana ettől az iránytól – mondta el Zuberecz Tibor.

Az esemény egyik kiemelt témája a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállításról szóló tájékoztató volt, amelyet Bors Richárd az „Egy a Természettel” Nonprofit Kft. szakmai igazgatója foglalt össze. 

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott köszöntőjével nyitotta meg a küldöttközgyűlést. Beszédében megerősítette dr. Varga Koritár Attila rendőr ezredes kijelentését.

– A vadászat nem egy úri passzió, hanem tudatos vadgazdálkodási tevékenység is, amely az agráriumhoz, természetvédelemhez társul, amely egyúttal hatással van a turizmusra és a mindennapjainkra egyaránt  – fogalmazott köszöntőjében a kormánymegbízott.

Galéria

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL