Békéscsabán tartott fórumot a helyi témákkal foglalkozó Nimród Vadászújság

2023. szeptember 28. 19:10 | Kovács Andrea

A Békés Vármegyei Kormányhivatal épületében tartott fórumot a Nimród Vadászújság. Az eseményen az Országos Magyar Vadászkamara területi szervezeteivel közösen, a térségünkre jellemző aktuális vadászattal, vadgazdálkodással, és vadászati kultúrával kapcsolatos témákról tanácskoztak.

A Nimród Fórum kilencedik állomásaként Békéscsabára látogatott az országos lefedettségű, de helyi témákkal foglalkozó vadászújság szerkesztősége, hogy az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezetével közösen rendezett konferencián, a vadászattal kapcsolatos aktuális helyi témákról egyeztessenek.

– A természeti értékeink szempontjából azt gondolom, hogy Isten a tenyerén hordoz és egy olyan gyöngyszem közepén élünk, amely meghatározó az életünkben. A Békés Vármegyei Kormányhivatal és a vadászkamara között több évre visszatekintő együttműködési megállapodás van, amely a mindennapok gyakorlatában is nagyon jól működik. Rengeteg segítséget kapunk a kamarától, az elnöktől, a fővadásztól és a helyi vadásztársaságoktól is. A Békés vármegyei vadászokkal való együttműködést kíválóra értékelhetjük, hiszen nagyszerű eredményeket értünk el. Azok a viták, amelyek sokszor az ország más területein megjelennek, nálunk nem jellemzőek, a kamara érdekérvényesítése kiváló és azt gondolom, hogy jól szót értünk a vadgazdálkodókkal, a sport- és hivatásos vadászokkal is – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Takács Árpád főispán. 

 

A Nimród Vadászújság főszerkesztő-helyettese elmondta, hogy az országos terjesztésű szakmai lapjukon keresztül a vármegyei kamarák jól meg tudják mutatni azokat a vadászati, vadgazdálkodási, kulturális tevékenységüket, amelyek a térségükben történnek.

– A lényeg az, hogy egymásra találjon a téma és az olvasók igénye. Minden magyar vadász ingyenesen megkaphatja a vadászújságot és nekünk az is a küldetésünk, hogy nemcsak az újságon keresztül, hanem a fórumokon is próbálunk eljutni mindenkihez és olyan dolgokat igyekszünk  kiemelni, amelyek a helyi adottságokat erősítik – fogalmazott Bors Richárd.

 

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a mintegy háromezer Békés vármegyei vadász nevében megköszönte, hogy Békéscsabára is ellátogatott a Nimród Vadászújság. 

– A mai fórumunk legfontosabb témája az apróvad-állomány alakulása lesz, hiszen ebből Békésben van a leggazdagabb populáció, de bizonyos fajoknál, mint például a fácánnál vagy a nyúlnál csökkenés tapasztalható. A másik pedig a gímszarvas, amelyből az utóbb időben főleg Hajdú-Bihar vármegye határában jelentős állománynövekedés figyelhető meg. A vadgazdálkodás állategészségügyet érintő témáiról is szó esik, valamint a Munkácsy Mihály Múzeumot, mint egyik legmeghatározóbb kulturális értékünket is igyekszünk bemutatni – tájékoztatott Hrabovszki János.

 

További programok »

Itthon

Szárnyakat bontottak a Karácsonyi Angyalok, várják az adományokat

Bonnyai Sándor idén is felhívással fordul azokhoz, akik szeretnének segíteni a rászorulókon, és szeretnék, ha mindenkinek jutna ajándék az ünnepen. A Karácsonyi Angyalok elnevezésű gyűjtőakcióról beszélgetett vele a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
12:48
FEL