Sporthétfő a főtéren: minitenisz, súlyemelés és motorozás

2018. július 24. 07:15 | Gyemendi Réka

Ismét sporthétfőt tartottak Békéscsabán, mely lehetőséget biztosít a helyi sportegyesületeknek és kluboknak arra, hogy bemutatkozhassanak a fiataloknak, akik ki is próbálhatták a különböző mozgásformákat.

 

 

Többek között a Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidő SE, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület és Faragó Zalán István is jelent volt versenymotor kiállításával.

A Szabad Torna Sportegyesületnél tornaeszközöket lehetett kipróbálni, ami iránt nagy volt az érdeklődés. Varga Adrienn, az egyesület vezetője elmondta, hobbi sportágat képviselnek, a foglalkozásokon játékos tornaeszközökkel szeretnék a gyermekeket a mozgásra ösztönözni. Az eszközöket használni, valamint az egyesülethez jelentkezni már egy éves kortól lehet, edzővel tartott foglalkozásokat pedig három éves kortól tartanak a kicsiknek, amit kisiskolás korig lehet folytatni. Varga Adrienn hozzátette, olyanoknak is ajánlott ez a sport, akik olimpiai sportágakban nem tudnának érvényesülni, de mindenképpen fontos számukra, hogy mozogjanak.

Hankó Bálint, a Békéscsabai Teniszklub edzője is bemutatta a sportágukat. Elmondta: a Magyra Tenisz Szövetség által kiírt program alapján csökkentett nyomású labdával edzenek, mely direkt kezdőknek és gyerekeknek lett kifejlesztve. Ezt a sportot 3-4 éves kortól lehet elkezdeni, de az 50 gyermek tagon túl 20-25 felnőtt is sportol az egyesületüknél. Koordináció, koncentráció, állóképesség - sorolt fel néhány készséget az edző, melyeket ez a sportág fejleszt.

A sporthétfő július 30-án folytatódik, akkor a Viharsarok BUDO Sport Egyesület, a Békéscsabai Atlétikai Club, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, a Békéscsabai Szabadidősport Egyesület, a Békéscsabai Darts Sportegyesület és a Békéscsabai Előre NKSE mutatkozik majd be.

További programok »

FEL