Sporthétfő: Újabb hat egyesület mutatkozott be Békéscsabán, a főtéren

2018. július 30. 18:59 | Gyemendi Réka

Folytatódott a Sporthétfő programsorozat Békéscsabán. A rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a békéscsabai sportegyesületeknek, valamint hogy a fiatalok megismerjék a városban működő klubokat és minél több sportágat kipróbáljanak.

 

 

Most a Békéscsabai Atlétikai Club, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület, a Viharsarok BUDO Sport Egyesület, a Békéscsabai Szabadidősport Egyesület, a Békéscsabai Darts Sportegyesület valamint a Békéscsabai Előre NKSE tartott bemutatót az érdeklődőknek.

A Békéscsabai Atlétikai Club tevékenységéről Kovács Barbara gyalogló elmondta: az atlétika nagyon sokrétű sportág, így mindenkinek bátran ajánlja. Ez a mozgásforma magában foglalja a sprintelést, gyaloglást, gátugrást, ezért azt tanácsolja, a kezdők próbáljanak ki mindent, mert így derülhet ki, hogy miben tehetségesek. A jelenleg Európa-bajnokságra készülő gyalogló azt is elárulta, a felkészülése során eddig minden úgy alakult, ahogy tervezte, és úgy érzi, hogy jó formában van.

A békéscsabai Szent István téren bemutatóval készültek a Békéscsaba Előre NKSE női kézilabdázói is. Fábián Csaba, az egyesület serdülő csapatának edzője elmondta, a bemutatót a 2003-as-2004-es, kiemelt serdülő bajnokságban is szereplő korosztály tartotta. A kézilabda bemutatón labdás ügyességfejlesztést, kapura-dobást, valamint a televízióban is látható pörgetett lövést és légi dobást tekinthették meg a látogatók.

Augusztus 6-án lesz a következő Sporthétfő, melyen már 8 egyesület mutatkozik be. Többek között a Békéscsabai Wanted SC k női foci bemutatóját, a Békéscsabai Belvárosi DSK kézilabda szakosztálya street-handball bemutatóját láthatják az érdeklődők, de az Atletico Sportegyesület játékos ügyességi feladatait is kipróbálhatják majd az erre vállalkozók.

További programok »

FEL