Soron kívüli közgyűlés összehívását kéri Takács Péter

Takács Péter, az LMP békéscsabai önkormányzati képviselője soron kívüli közgyűlés összehívását kéri a polgármestertől.

 

Takács Péter, az LMP békéscsabai önkormányzati képviselője soron kívüli közgyűlés összehívását kéri a polgármestertől. Az erről szóló, keddi keltezésű nyílt levelet szerkesztőségünkbe is eljuttatta a képviselő. A levél az alábbiakban olvasható:

 

"Tisztelt Polgármester Úr!

 

Az elmúlt héten csütörtökön kaptam egy meghívót, mely a mai napra szólt a Modern Városok Programmal kapcsolatos szerződés ünnepélyes aláírására. Tegnap értesítettek, hogy a tervezett rendezvény a miniszterelnök úr elfoglaltságai miatt elmarad és várhatóan a hónap végén kerül megrendezésre. Erre való tekintettel javaslom és kérem Önt, hogy tartsunk egy soron kívüli közgyűlést, melynek keretében a képviselők tájékozódhatnak és véleményt nyilváníthatnak a szóban forgó szerződés tervezetéről.

Fontos lenne, hogy erre még a miniszterelnök úr látogatása előtt kerüljön sor, olyan időpontban, amikor még érdemben tudjuk befolyásolni az aláírásra összeállított anyag tartalmát.

Polgármester úr az elmúlt év áprilisában kereste meg a közgyűlésben helyet foglaló képviselőket és általuk a helyi politikai pártokat, hogy tegyenek javaslatot, mely elemek kerüljenek a Modern Városok Békéscsabát érintő programjába. Másokhoz hasonlóan ezt magam is megtettem még 2015. április 30-án. Ezt követően a közgyűlésen tárgyaltunk egy előterjesztést, mely vázlatosan összegezte ezen javaslatokat. Érdemben azóta a programmal nem foglalkoztunk a testületi ülésen, tudomásom szerint még bizottsági szinten sem.

Megítélésem szerint az aláírásra váró szerződés rövid és hosszabb távon is meghatározza Békéscsaba további fejlődésének irányait és ezek finanszírozhatóságát. Ezért senkinek sem lehet közömbös, hogy ez mit tartalmaz, különösen nem a közgyűlésben helyet foglaló képviselőknek.

Békéscsaba, 2016. április 12.

 

Üdvözlettel:

Takács Péter

önkormányzati képviselő"

 

 

      

Megosztás:

Címke: , ,