Seregi Zoltán: bízunk benne, hogy hamarosan újra kinyithat a színház

2020. május 11. 17:54 | Papp Ádám Sándor

Továbbra is szünetel a színjátszás Békéscsabán. Ugyan a kormány enyhítette a kijárási korlátozásokat vidéken, a Békéscsabai Jókai Színház továbbra sem fogadhatja nézőit. Seregi Zoltán igazgató elmondta: a legfontosabb feladatuk az lesz, hogy az elmaradt előadások bérleteseit kárpótolják.

Közel két hónapja már, hogy zárva van a Békéscsabai Jókai Színház kapuja, hiszen, mint országszerte mindenhol, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig minden színházi előadás megtartását felfüggesztették. Seregi Zoltán a behir.hu megkeresésére elmondta: a meghirdetett és elmaradt előadások pótlásának időpontját a veszélyhelyzet elmúltával hozzák nyilvánosságra. Az igazgató bízik abban, hogy június második felében már elkezdhetik a próbákat és augusztusban előadásokat is tarthatnak.

– A legfontosabb az, hogy az elmaradt előadások bérleteseit kárpótoljuk, ez lesz majd az első feladatunk. Ezzel párhuzamosan készülhetünk a későbbi bemutatókra is, amelyek előkészületei már megtörténtek. A Tizenhárom almafa című darab olvasópróbáját megtartottuk, a díszlet és a jelmez majdnem kész és a színészek „A Megfeszített" dalait is tanulják otthon – fogalmazott az igazgató.

A teátrum minden évben április és május között árusítja a bérleteket a következő színházi évadra. Seregi Zoltán elmondta: a 2019/2020-as szezonra közel 13 000 bérletet értékesített a színház.

– A bérletértékesítés kihirdetésével muszáj megvárni azt az időpontot, amikor már kialakulhat a menetrend az aktuális évadra, tehát a próbák és a bemutatók is elkezdődhetnek. Addig csak sötétben tapogatózunk. Van egy tervünk, amelyet benyújtottunk az önkormányzatnak még márciusban, de ennek a kihirdetése az ismert okok miatt elmaradt és most sem tudjuk, hogy változatlanul meg tudjuk-e valósítani az eredeti tervet – ismertette a direktor.

A színház szerelmeseinek azonban nincs oka szomorkodása, hiszen a teátrum „A színház házhoz megy” címmel indított zenés programsorozatot. A tervek szerint a színművészek májusban minden héten két alkalommal házhoz mennek.

További programok »

FEL