Járvány idején is zajlik az élet a színházban

2020. április 3. 10:15 | D. Nagy Bence

A Békéscsabai Jókai Színházban a koronavírus járvány miatt jelenleg nincsenek előadások. A teátrum művészei és a technikai stáb azonban ebben az időszakban sem tétlen.

A színház varrodájának munkatársai most nem jelmezeket, hanem arcmaszkokat készítenek. A stáb naponta több tucat maszkot varr meg, elsősorban belső használatra és a polgármesteri hivatal megrendelésére.

– Először házon belülről érkezett felkérés arra, hogy a színház dolgozóinak készítsünk maszkokat, később a békéscsabai polgármesteri hivatal is rendelt száz darabot – magyarázta az átállást megkeresésünkre Petrovszki Árpád, a színház tárvezetője.

A maszkok mosható textíliából készülnek, amelyek a színházi jelmeztárból származnak. Az anyag légáteresztő és fertőtleníthető. A színház technikai munkatársai mellett a művészek is kiveszik a részüket a segítségnyújtásból.

– Fölajánlottuk a színház járműveit, valamint a segítségünket az önkormányzatnak. Nemrégiben Csonka Dóra színésznővel időseknek szállítottunk ebédet. Emellett a teátrum kulturális élete is tovább folyik, a körülményekhez mérten kissé más mederben – emelte ki Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

 

Csonka Dóra és Seregi Zoltán

 

A teátrum művészei is megtalálták a maguk feladatait. A 7.TV stábja Csurulya Csongort otthonában látogatta meg. A színművész rendhagyó módon idéz fel közkedvelt darabokat, így például a Békéscsabán is nagy sikerrel játszott Pszichó egy részletét rögzítette telefonra.

– Seregi Zoltán igazgató kért fel minket, színészeket arra, hogy amennyiben időnk és kreatív energiánk engedi, vegyünk részt ebben a szellemi kalandban. A cél az volt, hogy ne hagyjuk a nézőket kultúra, színház és irodalom nélkül – részletezte.

A Jókai színház művészeinek vers- és prózamondásai a 7.TV-n keresztül tekinthetők meg hamarosan, csatornánkat, valamint közösségi médiás felületeit (Facebook, Instagram, YouTube) tehát ezért is érdemes folyamatosan követni.

 

Galéria

További programok »

FEL