„Álarcot húzott az egész világ…” – ismét házhoz ment a Jókai színház

2020. május 11. 08:52 | Such Tamás

A színház házhoz megy címmel indított zenés programsorozat a hét közepén, a Jókai színház. A következő napokban Csonka Dóra, Gulyás Attila és Nagy Róbert minikoncertjei a város lakótelepein csendülnek fel. A művészek vasárnap a Millenniumi lakótelepre, a Munkácsy és a Szabó Pál térre látogattak el.

(Mi a Munkácsy teret választottuk, amelynek a szélén pulzál a „színészgarzon”, de ez jelen esetben indifferens.)

„A teátrum célja – mondja Gulyás Attila a fellépés előtt –, hogy ebben a kulturálisan ingerszegény időszakban egy kis színt vigyünk a hosszú hetekre, hónapokra tömbházakba szorult lakók életébe.”

 

A színház házhoz megy

Mindenki táncolt

 

A kvázi roadshow csütörtökön startolt; a lényeg, hogy a produkció mindig más helyszínen bont vitorlát. A jó 30 perces műsorban többek között elhangzik a Monte Cristo grófjából a Róma című opus, amelyben az egyik klucssor, a jelen abc-s állapotokra rímel: „Álarcot húzott az egész világ…”; továbbá táncdalfesztiválos, operett, Disney, Hungária, valamint Neoton slágerek is szerepelnek a repertoárban.

 

Galéria

 

A közel négy és fél korosztályt megszólító, zenei időutazó blokk életteli hangulata, a szélrózsa minden irányában, egy kis időre elfeledtette a mindennapi maceráinkat.

Mert élni kell, és lehet.

 

A színház házhoz megy

 

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL