Koncerttel kedveskedett az idősotthon lakóinak a Jókai Színház

2020. május 26. 14:11 | behir

Új helyszínnel bővült Békéscsabán A színház házhoz megy sorozat: Csonka Dóra, Nagy Róbert és Szász Borisz május 22-én délután az Ady Endre utcai idősek otthona lakóinak adott koncertet.

Bátori Zsuzsanna intézményvezető a médiából értesült róla, hogy az országban több helyen volt már hasonló kezdeményezés, és a békéscsabai lakótelepekre is „házhoz megy” a szórakoztató műsor. Ezért megkereste a Jókai színház vezetőit és meghívta az utazó koncertet a Békéscsabai Egyesített Kistérségi Szociális Központ Ady Endre utcai Idősek Otthonához – olvasható a színház weblapján.

Mint mondta, a vészhelyzet miatti bezártság, a hozzátartozók látogatásának hiánya komoly kihívást jelent mindenkinek. Hogy ezt ellensúlyozzák, próbáltak egy kis hangulatot vinni a mindennapokba. Körülbelül 50-60 lakó követte figyelemmel a műsort a nagy kertből, egymástól kellő távolságban, a színészek pedig a kapubejárón kívül adták a műsort. Az intézményvezető azt is elmondta, hogy többféle programot szerveztek már, de ilyen jellegűt, mint ez a koncert, még nem. 

A Békéscsabai Jókai Színház művészei népszerű operettekből, musicalekből adtak elő részleteket, ismert táncdalokat énekeltek. Felcsendült például a Lila ákácból a Mindig az a perc kezdetű sláger, Szécsi Pál, Poór Péter, Koós János és Máté Péter ismert száma. A Lili bárónő, a Csókos asszony és a Marica grófnő duettjei, a Fekete Péter, és az Erzsébet című operett kettősei is elhangzottak.

Az idősotthon lakói örömmel fogadták és hálás tapssal jutalmazták a Jókai Színház művészeinek szabadtéri koncertjét.

További programok »

Kultúra

Rockoperát dolgoz fel a Jókai színház

A Megfeszített című rockoperát dolgozza fel a Békéscsabai Jókai Színház. A Koltay Gergely – Szűts István – Kormorán darabot szeptember 25-én mutatják be Békéscsabán, de augusztus közepén már Szarvason is látható lesz az előadás.
2020. július 2. 17:39
FEL