Házhoz mennek a musicalek, operettek és táncdalok

2020. május 6. 20:46 | behir

A színház házhoz megy címmel zenés sorozatot indít a Békéscsabai Jókai Színház. A legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztálynak szóló szórakoztató műsort legelőször május 7-én, csütörtökön délután viszik a művészek a város lakótelepeire.

A koronavírusjárvány miatt elrendelt kényszerszünetben a színházak nem játszhatnak, a színészek otthon tanulnak, online próbákat tartanak és a díszletek, jelmezek is készülnek az új bemutatókra. A közönség azonban a vészhelyzet óta sem maradt kultúra nélkül, a repertoár átköltözött az online felületekre, ahol folyamatosan láthatók régi előadások felvételei és otthoni karanténvideók – írja a Békéscsabai Jókai Színház.

Új kezdeményezés a kínálat bővítésére a lakótelepekre utazó produkció, ahol elsőként Gulyás Attila, Csonka Dóra és Nagy Róbert énekel. A 30 perces összeállításban dalok és duettek, musical- és operettrészletek, rajzfilmzenék, pop- és táncdalok csendülnek fel.

Az első koncert május 7-én 17 órakor a Mokry lakótelepen, a Zöldfa és a Munkás utca kereszteződésénél, az emeletes házak között kezdődik. Utána 18 órától a Kazinczy lakótelepen, a Trefort utcai játszótéren lépnek fel a művészek, 19 órakor pedig a Lencsési lakótelepen, a Kőműves Kelemen Sori Óvoda mögötti füves területen csendül fel a muzsika.

A közönséget arra kérik, hogy az óvintézkedéseket betartva maradjanak otthon, ne jöjjenek közel a guruló színpadhoz, az erkélyekről, az ablakokból nézzék az előadást! De amint feloldják a tilalmat, várnak mindenkit a színházban az előadásokra, Wass Albert Tizenhárom almafájának ősbemutatójára és A Megfeszített című rockopera premierjére.

FEL