Sárkányok őrzik a Postywood-kastély romját – forgatás Pósteleken

2020. február 24. 09:22 | Such Tamás

A Netflix magyar alvállalkozói – hiszen egyelőre csak hazai trikolór-rendszámú kamionokat láttunk –, a hétvégén bevették Pósteleket. A Körös Hírcentrum vasárnap megírta, az amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat stábja a Shadow and Bone című sorozat egyik epizódját rögzíti. Leskelődtünk.

Hogyha létezik Hollywood, Bollywood, Ronnie Wood, mi több Etyekwood is, akkor miért ne lehetnek a pósteleki erdőnek is egy testhezálló neve, mégpedig a Postywood – még ha csak néhány napra is.

 

Pósteleken forgat a Netflix

Megnyíllt a pósteleki kamionosmozi

 

Már Veszelynél, a gerlai bekötő elején egy kis narancsszínű, S&B-és (Shadow and Bone) nyilacska mutatta az utat. Majd a Mókushoz érve legalább még kettőt láttunk belőlük; az étterem környékén egy csomó árva, magyar rendszámú kamion pihegett. Parkolni csak az autósmozi bejáratánál tudtunk.

 

Pósteleken forgat a Netflix

Ma este kolbászgyúrás lesz

 

A kastélyromhoz haladva a kamionerdő nem lankadt, de ezek főleg kajakamionok voltak, nyilvánvaló, hogy egy kamionnyi minyont is hoznak majd az ínyenc filmeseknek. A nagy csönd volt mindenhol: azaz sehol egy teremtett lélek, egy szellem, vagy egy csillag – csak a biztonságosokkal és a túrázókkal találkoztunk.

 

Pósteleken forgat a Netflix

OK., ott van három sárkány; de melyik a valódi?

 

Majdan a kastélynál találkoztunk M. Pali M.-mel, aki azzal veregette a hátunkat, hogy menjünk az épület hátsó frontjához, mert már ott vannak a kő-papír-sárkányok (megkocogtattuk őket, valóban papírból vannak). Kettő ott trónolt a bejárat előtt; a többi szanaszét a parkban.

 

Galéria

 

Közben vettem egy nagy levegőt: ez a maradék romhalmaz legalább egy amcsi mozinak még jól jön… és most nem arra gondolok, hogy „Addig jó, míg Kádár él!”, hanem arra, hogy 40 éve itt még nagy majálisok voltak: bokorban, parkban, kastélyságban.

(Visszatérünk.)

 

Pósteleken forgat a Netflix

 

 

További programok »

Itthon

A regisztrált fertőzöttek 5 százaléka van lélegeztetőgépen hazánkban

Az új koronavírus-fertőzés miatt regisztrált 525 fő 25 százaléka tünetmentes, 35 százaléka enyhe tüneteket mutatott és 5 százalék, azaz 17 ember van lélegeztetőgépen, 6 százalékuk pedig intenzív ellátásra szorul - tájékoztatott Müller Cecília az operatív törzs szerdai, online tájékoztatóján.
13:03
FEL