Ropták a lányok és legények a cigány kulturális fesztiválon

2016. szeptember 24. 12:02 | Mikóczy Erika

Földig érő, gyönyörű szoknyában érkezett kislányok, kecses nagylányok, és a legdivatosabb ingjükben feszítő, táncos lábú fiatalemberek mutatkoztak be szombaton a Csabagyöngye hangversenytermében tartott, megyei cigány kulturális fesztiválon.

 Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata rendezte a fesztivált az Emberi Erőforrások Minisztériuma és csabai önkormányzat támogatásával. A Csabagyöngyében a közönség ugyan nem volt túl népes, de aki eljött, igazán jól érezhette magát. A jelenlevők közül többen fel is léptek, hogy énekükkel, táncukkal vigyenek életet a színpadra.

– Múlt évben rendeztünk első alkalommal roma kulturális fesztivált, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt benevezhettek, most ezt kívántuk folytatni. Idén elsősorban a fiatalabb korosztály jelentkezett. A fellépők zöme főként cigánytáncot adott elő, és volt, aki énekelt, esetleg verset mondott. A gasztronómiánk, ételeink bemutatásán túl, most a roma kultúrát szeretnénk még közelebb hozni az emberekhez. Szeretnénk, ha látnák, mire is képesek a mi fiaink és lányaink, akiknek szinte a vérükben van a tánc, az ének – mondta Kovács Erzsébet, a szervező csabai roma önkormányzat elnöke.

FEL