Cigány gasztronómiai nap

2017. szeptember 16. 12:05 | Knyihár Mihály

Huszonöt éve rendezi meg a roma gasztronómiai napot a roma nemzetiségi önkormányzat. A cél az, hogy a többségi társadalom minél jobban megismerje a roma főzési szokásokat, bepillantást nyerjen a változatos ízvilágba, ezen keresztül pedig a hagyományokba. A békéscsabai rendezvénynek pénteken a Halász Csárda adott otthont.

Az ízvilág közel áll a megszokott, hagyományos magyar ételekéhez, de mégis pikánsabb, különlegesebb. A jubileumi roma gasztronómiai nap menüsora burgonyaleves volt velőrózsával, lecsó sült szalonnával és öreg tarhonyával, túrós és pirított savanyú káposztás, kézzel tépett tésztával, valamint töltött káposzta cigány módra és baconos sertéspörkölt.

A vendégek elmondása szerint, kiválóak voltak az ízek és az alapanyagok is minőségiek.

Kovács Erzsébet a Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke elmondta, az idei jubileumra még gazdagabb menüvel készültek. Hozzátette: mindig pozitív visszajelzéseket kapnak és ennek örülnek, hiszen ennek köszönhetően tudják javítani a roma szemléletet is.

A rendezvényt a jövőben is megrendezik majd, és a szervezők bíznak abban, hogy minél messzebbre jut a cigány gasztronómia hírneve.

 

 

További programok »

FEL