Röplabda: Utánpótlás-nevelő bázis lesz Békéscsabán

Békéscsaba polgármestere bejelentette, hogy közel kétmilliárd forintos forrást biztosít Magyarország kormánya a Békéscsabai Röplabda Akadémia elindításához. A támogatásból a tervek szerint létrejön egy új edzőcsarnok, de ebből a forrásból finanszírozza a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a legmagasabb szintű képzéshez szükséges eszközök beszerzését is.

Jelenleg még ilyen körülmények között edzenek a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlás játékosai.

 

A következő években ez a kép megváltozik, hiszen közel kétmilliárdos forrásból több sport-infrastrukturális fejlesztés jön majd létre.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke kiemelte, hogy a sportoláshoz szükséges eszközök beszerzése, a fiatalok kollégiumi szálláshelyének fejlesztése, valamint egy új csarnok építése a cél. Baran Ádám hozzátette: ezzel a projekttel európai viszonylatban is kimagasló utánpótlás-nevelő bázis lesz Békéscsabán.

– Jelenleg Európában az egyik legnagyobb röplabda utánpótlás projekt az, amit a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megvalósíthat. A kormány döntése alapján, közel 2 milliárd forint összeg áll rendelkezésünkre arra, hogy infrastruktúrát fejlesszünk. Ezen belül kiemelném azt, hogy egy munkacsarnokot fogunk építeni, szeretnénk, ha ez a város szívében lenne, azonban a helyszínt majd a közgyűlés fogja meghatározni – ecsetelte a klub elnöke.

A város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Békéscsaba sportéletében ez a támogatás rendkívül meghatározó lesz a jövőre nézve.

Szarvas Péter hozzátette: rövid határidőn belül kell teljesíteni az ígért fejlesztéseket, így a tervek szerint 2019-ben már be is fejeződik a projekt.

Megosztás:

Címke: , , , ,