Röplabda: sikerrel kezdte a BRSE a békéscsabai U19-es döntőt

2021. június 4. 16:04 | Papp Ádám Sándor

Három napon keresztül ismét a hazai röplabdázás utánpótlásának középpontjában van Békéscsaba, hiszen hétvégén a megyeszékhely ad otthont az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének. A BRSE az U19-es korosztályban címvédő, és a csapat azzal a céllal vágott neki a tornának, hogy megvédi címét, így újabb aranyéremmel bővül a kollekció.

Az Újpest és a Kaposvár összecsapásával kezdődött meg pénteken az U19-es korosztály idei országos döntője. A mérkőzést 3:0-ra a fővárosiak nyerték. A nyitótalálkozót követően a házigazda BRSE lépett pályára a Gödöllő csapata ellen. A hazai együttes lendületes játékkal kezdte az összecsapást. Az idegességet hamar levetkőzték a csabaiak, akik 25:13-ra nyerték meg a nyitóetapot. A második játszmában is a lelkes házigazda akarata érvényesült, akik 25:12-re nyerték a játékrészt. A harmadik szettben teljesen összeomlott a Gödöllő. A csabai lányok kihasználták ellenfelük hibáit és mindössze 8 pontot engedélyeztek. A BRSE 3:0-ra nyerte első összecsapását a tornán.

– A Békéscsabától ki lehet kapni, csak nem így. Ezt a lelketlen borzasztó játékot nem lehet értékelni. Gyakorlatilag tele volt a nadrág végig, semmit nem csináltunk abból, amit tudunk. Remélem, hogy ez csak ellenük volt és nem az egész tornára vonatkozik. Megremegtek a lábak, azok, akiknek hozniuk kellett volna a formájukat, nem léptek a csapat élére, sőt, mélyen formán alul teljesítettek – értékelt Wirnhardt Oszkár, a Gödöllői RC utánpótlás edzője.

A csabai lányok hosszú idő után most játszhattak újra saját publikumuk előtt. Tatár Gréta szerint nagy löketet adott számukra a szurkolók bíztatása.

– Szerintem a Gödöllő elleni győzelem fontos volt, kezdésként nagyszerű meccs volt. Az, hogy a szurkolók jelen lehetnek a tornán nekünk, mint hazai csapatnak nagy erőt ad – mondta a Linamar-BRSE utánpótlás játékosa.

A BRSE címvédő a korosztályban, miután a legutóbbi döntőt – amelyet szintén Békéscsabán rendeztek meg – aranyéremmel zárta az U19-es csapat. Nagy Attila utánpótlás vezetőedző elmondta: ezúttal is az a céljuk, hogy a döntőig meneteljenek és lehetőség szerint aranyéremmel zárják a hazai rendezésű tornát.

– Szeretnénk a címünket megvédeni már csak azért is, mert ebből a korosztályunkból többen az utolsó ifjúsági évüket élik és elmennek más városokba egyetemre. Ez számunkra mindenféleképpen egy búcsú döntőnek számít. Azt gondolom, ha mi vasárnap az első helyért küzdünk, és ott egy jó mérkőzést tudunk játszani, akkor azzal elégedett leszek, de a legelégedettebb az aranyéremmel lennék. Nem titkolt célkitűzésünk, hogy megnyerjük a tornát – mondta az utánpótlás vezetőedző.

A hatcsapatos torna szombati játéknapján a keresztjátékban feszülnek egymásnak az együttesek, majd vasárnap a helyosztókkal zárul az országos döntő.

Galéria

További programok »

FEL