Újra bajnok lett a BRSE U19-es csapata

2021. június 6. 19:41 | Vincze Attila

A címvédő BRSE 3-1-re nyert az UTE csapata ellen a békéscsabai U19-es bajnoki finálét. A hétvégén a megyeszékhely adott otthont az Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjének, a hazai pályán szereplő csabaiak pedig esélyeshez méltóan, kiegyensúlyozott teljesítménnyel hódították el a bajnoki címet.

Az már szombaton kiderült, hogy a BRSE ifistái az aranyéremért küzdhetnek vasárnap, hiszen az U19-es csapat a Gödöllő ellen fölényes, 3-0-ás győzelmet aratott. A döntőben az UTE együttese várta a békéscsabaiakat. 

Már az elejétől fogva óriási volt a hangulat a Békéscsabai Röplabda Akadémia csarnokában, a két legjobb gárda szinte telt ház előtt játszhatta a mindent eldöntő mérkőzést. Az első szettet az újpestiek nyerték 25-23-ra, ami kisebb meglepetést okozott a hazaiak számára. A BRSE korosztályos együttese a második játszmában már összekapta magát, 25-21-es eredménnyel egyenlítettek. A harmadik etapban már felszabadultabban játszott a hazai csapat, aminek meg is lett az eredménye, 25-16-tal már 2:1-re vezettek a csabai lányok. A BRSE innentől pedig már nem engedte érvényesülni az ellenfelét: az utolsó szettben 25-15-re nyert a Békés megyei együttes, így 3-1-re diadalmaskodott és a legjobbnak bizonyult az U19-es országos bajnokságban.

A újpestiek csalódottak voltak, de így is büszkék lehettek az ezüstéremre.

– Itt minden játékelemben fej-fej mellett sikerült haladnunk, annyi volt a különbség, hogy a Békéscsabának ez a meccs most abszolút jobban jött ki, ők jobban tudtak az utolsó pillanatokban koncentrálni. Ebben a tekintetben a hazaiak előrébb tartanak nálunk, sokkal többször játszottak már döntőt, a miénk pedig egy fiatal csapat és nem sűrűn tapasztaltak az egész bajnokság során egy ilyen színvonalú mérkőzést – mondta Selmeczi Zsuzsanna, az UTE vezetőedzője. 

Az egész torna egyik legjobb csabai játékosa Boskó Ágnes volt, aki nagyon örült a bajnoki győzelemnek.

– Mivel hazai pályán játszottunk nagy volt rajtunk a nyomás, kicsit feszülten kezdtük a mérkőzést, később azonban már élvezni tudtuk a játékot, szerintem ez volt a siker kulcsa. Nagyon bennünk volt, hogy szeretnénk nyerni, de azért ennyi néző előtt, ilyen teher alatt nem volt egyszerű, de egymást támogatva mindent megtettünk és meg is lett az eredménye – fogalmazott a játékos.

Nagy Attila, a BRSE utánpótlás vezetőedzője a mérkőzést követő értékelésében elmondta, hogy U19-es párharchoz képest egy nagyon jó színvonalú meccsen sikerült legyőzni az újpestieket.

– Én biztos voltam benne, hogyha megnyugszunk és a nyitás-fogadásunk helyre tud állni, akkor vissza tudunk térni a saját játékunkhoz. A második szettben, amikor már a második időt kellett kikérjem, ott rezgett kicsit a léc, de ez a csapat nagyon erős, nagyon régóta együtt játszik a mag, úgyhogy hatalmas lelkierőről tettek tanúbizonyságot a lányok és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – hangsúlyozta az edző.

A fiatalok mestere hozzátette, hogy ennek az U19-es csapatnak gyakorlatilag ez volt a búcsúmeccse, hiszen több játékos is a tanulmányai miatt más városba költözik, így ebben az összeállításban már nem lépnek többet pályára. Ennél szebb búcsút aligha lehetett volna elképzelni.

Galéria

További programok »

Sport

Atlétika: Csabai futó is szerepet kap a csapat Eb-n

A hétvégén rendezik az atlétikai csapat Európa-bajnokságot, amelynek harmadik vonalában a magyar együttes is harcba száll a feljutásért a bulgáriai Stara Zagorában. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club színeit Nadj Levente képviseli majd a viadalon a 4x400 méteres váltóban.
2021. június 18. 12:11
FEL