Röplabda: Nem sikerült a visszavágás Újpesten

2019. december 14. 19:53 | Kovács Dávid

A BRSE 3-0-s vereséget szenvedett a lila-fehérek otthonában a női Extraliga 10. fordulójában.

A csabai együttes szerdán ugyan 3-2-re legyőzte a fővárosi riválist, de az Újpest jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Vasja Samec Lipicer csapatának három nappal később lehetősége adódott a visszavágásra, ezúttal idegenben.

A BRSE jól is kezdte a meccset, Pekárik Eszter és Bodnár Dorottya pontjaival pillanatok alatt 11-3-as előnyre tett szert - írja a hazai szövetség eredménykövetője. A hazaiak nem estek kétségbe és 14-nél már döntetlent mutatott az eredményjelző. A szett hajrája kiélezett küzdelmet hozott, a csabaiaknak játszmalabdája is volt, a kubai Dayami Sanchez az UTE harmadik lehetőségét már beváltotta és 29 perc játék után a fővárosiak kerültek előnybe (1-0).

A csabaiakat vélhetően megviselte a drámai csatában elvesztett játszma, mert 8-3-as hátrányban már a BRSE vezetőedzője kért időt. Sőt, 12-4-nél ismét megtette ezt, de ez sem jött be igazán, az Újpest nem engedte közelebb magához ellenfelét. A lila-fehérek húsz perc alatt 25-12-vel lerendezettnek tekintették a szettet (2-0).

A harmadik felvonás sem hozott fordulatot, a házigazdánál a szerdai kupameccs első két játszmájához hasonlóan most is több jó egyéni teljesítmény akadt. Hol Lacombe Zsófia, hol Petra Kojdova, hol pedig Valerin Carabali állt a csapat élére. A vendégekben nem volt erő a szettgyőzelemhez, így mintegy 70 perc alatt ért véget a mérkőzés (3-0).

A BRSE maradt a 4., az UTE pedig az 5. helyen, a két csapat közötti különbség azonban öt pontra csökkent. A csabaiak jövő héten két hazai meccsel zárják az évet: szerdán a lett Rigas Challenge Kupa-mérkőzésre, míg pénteken a Haladás Extraliga-összecsapásra érkezik a városi sportcsarnokba.

 

Mestermérleg (Forrás: BRSE)

 

Kántor Sándor: A szerdai továbbjutás után a csapatommal átbeszéltük, hogy mi az, amin még változtatni kell. A mai nap egyik kulcsa az volt, hogy nagyon egységesen játszottunk, a másik, hogy már olyan taktikai dolgokat tudunk megvalósítani, ami a röplabdázásban most egy szint lépés volt.

Vasja Samec Lipicer: Győzni jöttünk a mai napon. Az első szettben jól játszottunk, majd három alkalmunk is volt, hogy megnyerjük az első játékrészt, azonban mégsem sikerült. Tapasztalatlan a csapatom ezekben a kulcsfontosságú helyzetekben. A következő két szettben visszatértünk az alapokhoz. Látszik, hogy akarják, de mégsem képesek azokra az elemekre, amelyekkel az edzéseken nincs gond.

 

További programok »

FEL