Röplabda: Vereséggel felérő győzelem - kiesett a BRSE a Magyar Kupából

2019. december 11. 21:53 | Kovács Dávid

Az előző négy kiírásban döntős csabai együttes ugyan 3-2-re legyőzte az Újpestet, de a fővárosiak 3-1-es sikerük után két nyert szettel kiharcolták a továbbjutást.

A BRSE-nek a továbjutáshoz 3-0-ra vagy 3-1-re kellett volna nyernie a visszavágón, majd az aranyszettben is felülkerekedni ellenfelén. Ehhez képest már két szett után eldőlt a továbbjutás kérdése a párharc második, békéscsabai mérkőzésén...

A meccset ugyan jól nyitotta a Csaba, 7-4-nél az Újpest vezetőedzője, Kántor Sándor kért időt, de a jó kezdés élménye gyorsan elillant. Pár perccel később, 16-11-nél, ötpontos hátrányban már a BRSE volt nehéz helyzetben. A gyenge fogadójátékot bemutató csabaiak nem is tudtak visszajönni az első szettbe, így az Újpest szerzett vezetést (19-25).

A házigazdát mintha sokkolta volna az első játékrész, sokáig nem tértek magukhoz a fordulást követően sem. A BRSE-ben talán csak Barbara Dapic játszott úgy, ahogy egy fontos mérkőzésen kell. Az UTE nagy önbizalommal röplabdázott és 16-9-re vezetett, amikor Vasja Samec Lipicer már másodszor kért időt. A hazaiaknak volt egy kisebb fellángolásuk, de a fővárosiak nem engedték ki a kezükből ezt a felvonást, így már ekkor továbbjutást ünnepelhettek (21-25).

A folytatásban Kántor Sándor majdnem teljes sort cserélt és azoknak biztosított lehetőséget, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ráadásul a csalódottabb hazai szurkolók közül többen elhagyták a lelátót... A BRSE mestere a szép búcsúra és Mia Jerkov beépítésére hajtott a folytatásban, a csabaiak szinte a kezdőcsapatukkal előbb szépítettek, majd kiegyenlítetettek (25-19, 25-10). A döntő szettben a siker is összejött, de ez csak arra volt elég, hogy a BRSE ne kettős vereséggel búcsúzzon a sorozattól.

A Békéscsabának maradt a bajnokság és a Challenge Kupa, míg az Újpest a Vasas ellen folytathatja a Magyar Kupa elődöntőjében.

A két csapat szombaton a bajnokságban újra találkozik, így a BRSE már a hétvégén visszavághat a liláknak a kiesésért!

 

Galéria

 

További programok »

FEL